Mobiel internet doorzoeken met je stem

Gebruikers van een smartphone (Android en iPhone) kunnen nu ook gesproken zoekopdrachten geven. Google heeft haar spraakgestuurde zoekfunctie beschikbaar gemaakt voor Nederlandse gebruikers.

Met spraak kan een smartphone sneller en eenvoudiger bediend worden. Typen op een klein toetsenbord blijft voor veel gebruikers lastig. Android en iPhone gebruikers zien, na het downloaden van de app, rechts naast het zoekvenster van Google een microfoon staan.

Door daarop te drukken kan de gebruiker een zoekopdracht uitspreken. Binnen een paar seconden worden de bijpassende zoekresultaten teruggestuurd.

Helemaal foutloos is de dienst nog niet. Google zegt bij de dienst rekening te hebben gehouden met de verschillende accenten die Nederland kent. Of met accent ook de Friese taal wordt bedoeld, is niet duidelijk.

Android gebruikers kunnen de nieuwe dienst Spraakgestuurd zoeken vinden in de Android Market. Voor de iPhone is de functie onderdeel van de Google Mobile App in de App store. Hieronder een toelichting van Google.

Lees ook:Google gaat strijd aan met internet-vervuilers
Lees ook:Google lanceert social search service +1 | Plus One
Lees ook:Android app op je smartphone? Vooraf testen of het werkt!
Lees ook:Google eens verder dan je neus lang is
Lees ook:Google wil met nieuwe online muziekdienst de markt op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>