Nieuwe smartphone: consument vindt platform belangrijkste

Mensen die zich orienteren op een nieuwe smartphone vinden het platform waarop de smartphone draait het belangrijkste criterium bij hun keuze. Dus draait het op Apple software, Android, enzovoorts. Dat blijkt uit een onderzoek van Business Insider.

Op de tweede plaats komen de features van de smartphone. Daarna kijken consumenten pas naar de beschikbare apps, aanbiedingen van de telecom-provider, de prijs en de mogelijkheden van data-migratie.

De exacte cijfers vind je in onderstaande infografiek.

Lees ook:Zo werkt een touchscreen !
Lees ook:Code is poetry: de revolutie van programmeertalen
Lees ook:Visualisatie van data: van bit tot yottabyte | Infografiek
Lees ook:Vrouwen twitteren meer dan mannen
Lees ook:Mobiele app wint van het grote web

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe smartphone: consument vindt platform belangrijkste

  1. smartphoneclub

    Interessant onderzoek, ik kan me er goed in vinden ook. Met name bij Android zijn de verschillen in de toestellen vrij klein geworden. Het is dan ook de vraag hoe merken zich met Android nog langer kunnen blijven onderscheiden.

    Een goede shell er omheen bouwen kan wellicht nog leiden tot een voorkeur binnen een besturingssysteem. Bijvoorbeeld ik kies voor Android met de Samsung shell (want daar zit swype op).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>