Update: Hele App Store meer waard dan BlackBerryfabrikant

Ruim zeven miljard Amerikaanse dollar. Zoveel is de App Store van Apple waard. Dat is mee dan het verlieslijdende Research in Motion (RIM), de fabrikant van de BlackBerry.

Dit heeft Brian S. Hall becijferd. De marktanalist heeft dit berekend op basis van de slotkoers van het RIM-aandeel dat vrijdagavond 16 december op de beurs van New York 13,44 dollar (10,30 euro) noteerde. De uitkomst van die berekening leert dat de smartphonefabrikant een marktwaarde heeft van 7,04 miljard dollar (5,39 miljard euro).

Uit een analyse van Trefis blijkt dat de Apple App Store 7,08 miljard dollar (5,42 miljard euro) waard is. Dat is twee procent van Apple’s marktwaarde die op een slordige 354 miljard dollar (271 miljard euro) uitkomt. Dat is ruim 50 keer meer dan RIM.

RIM-aandelen staan onder druk nadat bekend werd dat er dit jaar minder BlackBerry’s zijn verkocht dan in 2010. Ook zijn er in het laatste kwartaal van 2011 maar 150.000 PlayBook’s over de toonbank gegaan.

Android

De App Store overtreft niet alleen RIM. ICreateMagazine meldt dat de verkoop van alle apps vier keer zoveel opbrengt dan de Android Market. Met name het downloaden van apps in China zorgt voor deze cijfers in de overtreffende trap.

 

Lees ook:Verkoop 1 miljoen Lumia-telefoons zet Nokia niet op winst
Lees ook:Samsung verdubbelt winst dankzij Galaxy S III
Lees ook:Android-apps bedreiging voor Apple-apps | Apps Battle
Lees ook:Bada-apps van Samsung 100 miljoen keer gedownload
Lees ook:Miljard iPhone-apps over de toonbank: Apple excuseert zich voor Baby Shaker

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Update: Hele App Store meer waard dan BlackBerryfabrikant

  1. Pingback: App Store nadert 25 miljard downloads | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>