Verkoop 1 miljoen Lumia-telefoons zet Nokia niet op winst

Nokia voldoet met de verkoop Lumia-toestellen aan de verwachtingen. De eerste Windows Phones, de Lumia 800 en de 710, kwamen begin van vorig kwartaal op de markt. Inmiddels zijn er in totaal een miljoen stuks over de toonbank gegaan.

De grootste telefoonfabrikant ter wereld kon hiermee echter niet voorkomen dat in het laatste kwartaal van vorig jaar het aantal verkochte smartphones daalde. De totale verkoop kwam uit op bijna 20 miljoen stuks, terwijl er in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog 28,6 miljoen smartphones werden verkocht.

Windows

Dat komt vooral omdat er minder apparaten met Symbian over de toonbank gaan. Nokia bouwt dit platform af nu de samenwerking is aangegaan met Microsoft. Smartphones van Nokia worden nu uitgerust met het Windows besturingssysteem. Door de handen ineen te slaan met Microsoft hoopt Nokia de concurrentie van Apple en Android het hoofd te bieden.

Voor de bij het Windows besturinsgsysteem horende platform support payments kreeg Nokia van Microsoft vorig kwartaal 180 miljoen euro. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van het Finse bedrijf. Die wijzen ook uit dat Nokia vorig kwartaal zo’n 10 miljard euro omzette, een kwartaal eerder was dat nog 12,65 miljard euro.

Winstdaling

De winst kwam daarmee op bijna een miljard euro. In dezelfde periode van 2010 maakte de maker van mobieltjes nog 745 miljoen euro winst. Daarmee is dit het derde verliesgevende kwartaal op rij.

Wereldwijd daalde de telefoonverkoop binnen een jaar met 29 procent.

Lees ook:Samsung verdubbelt winst dankzij Galaxy S III
Lees ook:Galaxy succesnummer van Samsung | S III komt later
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire
Lees ook:Apple-topman, Tim Cook: ‘Tabletmarkt wordt groter dan de PC-markt’
Lees ook:Nokia op Windows-platform | Losers smartphonemarkt samen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Verkoop 1 miljoen Lumia-telefoons zet Nokia niet op winst

  1. Pingback: Nokia en Microsoft doen aanval op Nr 1 positie apps van Apple | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>