Galaxy succesnummer van Samsung | S III komt later

Niet de Galaxy S III , maar de nieuwe tablet Galaxy tablet. Die presenteert Samsung naar alle waarschijnlijkheid tijdens het Mobile World Congress, bericht Hardware.info

De lancering van de nieuwe smartphone van het Zuid-Koreaanse concern wordt uitgesteld in verband met een wereldwijde launch. De populaire voorganger, de Galaxy S II kwam in Europa en de Verenigde Staten niet op hetzelfde moment uit. Samsung verwacht met een gelijktijdige presentatie meer toestellen te verkopen.

Android

Als het om Android gaat is Samsung veruit de nummer 1. Vooral bij de smartphones dicteert het merk de markt. In totaal verkocht de telecomafdeling van het bedrijf 52 procent meer Galaxy-toestellen, wat zorgde voor 79 procent meer winst, bericht ZDnet.

Over de hele linie steeg de omzet in het vierde kwartaal van 2011 met 13 procent tot 47,3 biljoen won (29,349 miljard euro). De winst kwam uit op vier biljoen Koreaanse won (2,71 miljard euro). Dat is 8,5 procent meer dan dezelfde periode een jaar eerder.

Apple

Apple verkocht in het vierde kwartaal 37,04 miljoen iPhones, dat is 128 meer dan hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor. Daarmee heeft het techconcern de koppositie van Samsung overgenomen die geschat tussen de 32 tot 35 miljoen smartphones heeft verkocht, berichtte het NieuweMediaBlog al eerder.

Met de verkoopcijfers slaat Apple alle records. De verkoop van de iPads en de iPhones verdubbelde ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010.

Lees ook:Samsung verdubbelt winst dankzij Galaxy S III
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire
Lees ook:Verkoop 1 miljoen Lumia-telefoons zet Nokia niet op winst
Lees ook:Smartphones verslaan tablets en laptops
Lees ook:Samsung Galaxy S III al 10 miljoen keer verkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>