Beter: online community voor jonge mensen met kanker

Deze week is AYA4 van start gegaan, een online platform voor voor jongeren en jongvolwassenen met kanker. AYA staat voor adolescent and young adults.

Het AYA-platform past in de filosofie van het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO), waar de patiënt en zijn omgeving centraal staan en innovatieve zorg het speerpunt is. De AYA4 community, AYA4 = All information You’ve Asked For, is een plek waar jonge mensen met kanker elkaar kunnen ontmoeten, informatie kunnen uitwisselen, vragen kunnen stellen en kennis kunnen delen.

Het Radboud faciliteert de techniek, maar de inhoud is voor, door en van de patiënt. Zie het filmpje hieronder. AYA4 wordt in eerste instantie ontwikkeld door jongeren die onder behandeling zijn in het UMC St Radboud. Behalve patiënten kunnen ook ouders, partners en andere naasten deelnemen aan AYA4. Ook zij hebben vragen en contactbehoeften rondom het ziekteproces en daarna.


Lees ook:Twitter de social media vraagbaak telt 3 miljoen vragen per maand
Lees ook:Mark Rutte dikke hit op Twitter | Trending topic
Lees ook:Concurrentie voor Google: slimme zoekmachine Wolfram Alpha geeft pasklare antwoorden
Lees ook:Veel animo voor online lessen om internetcrimineel te worden
Lees ook:Examenfraude voor beginners: spiekbriefjes verstoppen in de TI83+

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>