Economisch tij geen belemmering aankoop 2e tablet

Economische tegenwind of niet. Een tablet komt er. Zelfs vijf procent van de huishoudens koopt een tweede. De aankopen verschillen sterk. Er worden zowel duurdere tablets aangeschaft als de goedkopere, zoals de Kindle Fire van Amazone of de Playbook van RIM.

Die cijfers zijn opmerkelijk omdat het tien jaar duurde voordat meer dan vijf procent van de huishoudens een tweede mobiele telefoons had. Voor de auto, telefoon, radio of tv ging daar zelfs nog een langere tijd overheen. Dit meldt Emerce naar aanleiding van het rapport Technology, Media & Telecom Predictions van Deloite dat vandaag verschijnt.

Mensen kopen om meerdere redenen een tweede tablet, bijvoorbeeld vanwege de relatief lage aanschafprijs of het feit dat steeds meer bedrijven ze introduceren om papierstromen in te dammen en om efficiƫnter te kunnen werken.

In Nederland worden een kleine twee miljoen tablets en e-readers gebruikt. Wereldwijd zijn er sinds 2010 maar liefst 75 miljoen van verkocht.

U heeft al een iPad2, koopt u dan toch een iPad3

  • Nee, ik houd het bij mijn iPad2 (42%)
  • Wat een iPad3, ik heb nog de 1e iPad (29%)
  • Ik denk er over (29%)
Loading ... Loading ...

 

 

Lees ook:Mobiele abonnementen met breedband meer dan verdubbeld
Lees ook:Tablet als 2e scherm favoriet tijdens TV kijken
Lees ook:Smartphones verslaan tablets en laptops
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire
Lees ook:Notebooks leggen het af tegen tablets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>