Twitter-protest olympische sporters tegen strenge regels sociale media

Sporters die deelnemen aan de Olymische Spelen in Londen zijn het niet eens met de strenge regels die gelden voor het gebruik van sociale media. Ze zijn daarom een actie op Twitter begonnen onder de hashtag #wedemandchange.

Dit bericht de Volkskrant.

Social Games
Dit zijn de eerste Spelen waarbij de organisatie sociale media heeft omarmt. Er wordt zelfs al gesproken over de Social Games. Zo hebben de Spelen een eigen hub die als sluis fungeert voor de miljoenen tweets van atleten, familieleden van atleten en fans. Een apart team ordent 20 uur per dag  de grote stroom aan tweets, berichtte het NieuweMediaBlog al eerder.

Behalve dat de Spelen ook een eigen Twitter-account hebben, is de organisatie actief op Facebook en Google Plus, ook worden er foto’s op Tumblrs geplaatst en zijn er Foursquare-routes.

Strenge regels gebruik sociale media
De organisatie wil daarbuiten alle sociale media zo veel mogelijk controleren. Het gebruik van sociale media door sporters en tickethouders is daarom streng aan banden gelegd. Regels zijn zelfs in een officieel document vastgelegd.

Zo mogen de sporters bijvoorbeeld alleen maar officiële sponsors noemen of fotograferen. Wie zich daar niet aan houdt, kan rekenen op een boete of zelfs worden gediskwalificeerd.

Druk om Tweets of foto’s te verwijderen
Ook verlangt de organisatie dat spelers blogs, tweets of statusupdates verwijderen, zoals de 1500 meter-renner Leo Marzano die een foto van zijn schoenen van Facebook moest halen.

Tickethouders mogen beelden, video’s of geluidsopnames van de Spelen alleen in de privésfeer gebruiken. Het materiaal mag nergens op internet worden gepubliceerd, ook niet op socialenetwerksites.

Commercieel belang
De organisatie zei tegen Reuters dat de regels vooral moeten voorkomen dat via sociale media commerciële boodschappen de wereld in worden geslingerd, behalve die van de IOS-sponsors.

Maar de sporters vinden is de ruimte waarbinnen ze zich op de sociale media kunnen bewegen te beperkt. Reden waarom ze tot actie overgingen. Word vervolgd.

Lees ook:Olympische Spelen krijgen Social Media Hub (video)
Lees ook:Mogelijk verband Twitter storing met Olympische Spelen
Lees ook:Regels voor gebruik social media bij Almelose rechtbank
Lees ook:Lady Gaga komt met private kloon van Facebook
Lees ook:Ontslagen door sociale media nemen toe

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Twitter-protest olympische sporters tegen strenge regels sociale media

  1. Pingback: Facebook-actie om Mart Smeets weg te sturen (video) | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>