HP presenteert iPad-uitdager TouchPad | Virtueel voetje vrijen

HP heeft haar antwoord op de iPad gepresenteerd: de TouchPad, die deze zomer op de marrkt komt en uiterlijk veel weg heeft van de iPad.

Wat functionaliteiten betreft zit de TouchPad dicht tegen de iPad2 aan, denk bijvoorbeeld aan een camera. Tenminste als de informatie klopt die Apple over de nieuwe iPad via-via verspreidt.

De TouchPad is de eerste tablet die draait op het besturingssysteem webOS. HP kreeg dit besturingssysteem in bezit bij de overname van smartphoneproducent Palm.

Verdere gegevens: draait op webOS 3.0, heeft een 9.7 inch scherm (1024×768 pixels), is 13.7 mm dik, 1,2GHz dual-core Snapdragon-processor, 16GB/32GB opslagcapaciteit, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR, 1.3 megapixel webcam, een gyroscoop en een rotatiesensor. De TouchPad heeft een HP Beats audiosysteem met twee stereospeakers.

Met de TouchPad kun je, in tegenstelling tot de iPad, ook Flashfilmpjes afspelen. Ondersteuning voor mobiel internet – via 3G en 4G – bewaart HP voor latere versies. Over de prijs zwijgt HP vooralsnog.

Een functionaliteit van de TouchPad wil ik apart noemen: Touch-to-Share. Hiermee kun je gegevens uitwisselen met een smartphone door de twee apparaten tegen elkaar aan te houden, een soort voetje vrijen, maar dan virtueel.

Maar dat voetje vrijen werkt vast alleen met HP-smartphones. HP heeft niet voor niets ook twee nieuwe smartphones op de markt gebracht, de Pre3 en de Veer.

Lees ook:HP komt met twee nieuwe smartphones | Pre3 en Veer
Lees ook:Mobiel bankieren met iPhone en iPad onveilig
Lees ook:Recensie: TouchPad, Galaxy Tab 10.1 en iPad (filmpje)
Lees ook:Productie iPad 5 opgelijnd: geplande uitlevering september
Lees ook:5 redenen om de iPad Air niet te kopen (video)

1 Reacties // Reageer

One thought on “HP presenteert iPad-uitdager TouchPad | Virtueel voetje vrijen

  1. Pingback: HP komt met twee nieuwe smartphones | Pre3 en Veer | NieuweMedia

  2. Pingback: HP presenteert iPad-uitdager TouchPad | Virtueel voetje vrijen … | Web Mirror

  3. thomas18gt

    Lol, wie heeft er nou een HP smartphone? x) of een nep-ipad?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>