Prijsdaling Playbook: tablet van RIM onder 200 euro

Helemaal blij met je BlackBerry en op zoek naar een tablet? Dan is de PlayBook misschien wel interessant door de prijsdaling die fabrikant Research in Motion doorvoerde. Sinds kort is de 16GB-versie van de BlackBerry-tablet ook in Nederland voor 199,99 euro te koop.

In de Verenigde Staten werd de geflopte PlayBook al voor 199,99 Amerikaanse dollar aangeboden. RIM hoopt daarmee van de voorraden af te komen.

Dit meldt Tweakaer.net. De website geeft ook een overzicht van de webshop die de in prijs gedaalde tablet voor dat bedrag aanbieden. De oorspronkelijke prijs van de Playbook 16 GB was 500 euro, die van de 32GB-variant 600 euro.

Geen verkoopsucces

De Playbook is geen succes. Direct na de introductie zakte de verkoop in, die wel weer opveerde nadat RIM de tablet in de uitverkoop had gedaan. In de drie maanden na de prijsverlaging gingen er 150.000 stuks over de toonbank.

De stagnerende verkoop zorgde voor flinke voorraden als gevolg waarvan RIM bijna een half miljard dollar moest afschrijven. De ‘concurrerende dynamiek in de tabletmarkt’ en het uitstel van PlayBook OS 2.0 zijn volgens het bedrijf debet aan de tegenvallende resultaten van de Playbook.

Kindle Fire

De Kindle Fire van Amazone, die met de iPad van Apple moet concurreren, wel een succes. De online boekverkoper meldt dat er wekelijks zo’n één miljoen tablets worden verkocht. En de verkoopcijfers stijgen nog steeds, daarmee is de Kindle Fire het best verkochte product van Amazone sinds de introductie drie maanden geleden.

 

Lees ook:Kindle Fire met miljoenenverkoop succeshit voor Amazone
Lees ook:Minder iPads verkocht door verkoopboost Kindle Fire
Lees ook:Google lanceert Asus-tablet van 199 dollar
Lees ook:Amazone lanceert Kindle Fire HD
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>