Google is iPad mini met goedkope Nexus 7 slag voor

Nog voordat Apple officieel de iPad mini lanceert, komt het bericht  naar buiten dat Google werkt aan een spotgoedkope versie van de Nexus 7.

De zoekmachinegigant zou de tablet scherp prijzen op 99 US dollar.

Daarmee zet Google de tabletversie markt onder druk juist op het moment dat Apple met de iPad mini de concurrentie aangaat met goedkopertablets als de Nexus 7 en de Kindle Fire.

Prijstechnisch zou Apple andere 7 inch-tablets rechts moeten kunnen inhalen. Blijkens een inventarisatielijst waar het PieterBas-blog over bericht gaat het instapmodel 249 US dollar kosten. Ter vergelijking: de Nexus 7 die al op de markt is, kost in een 16GB-uitvoering 249 dollar, de 16GB wifi-versie van de populaire Kindle Fire kost 299 dollar.

Single-core 8950 processor
De move van Google zou Apple planen om ook op de markt voor 7 inch-tablet alleenheerser te worden wel eens kunnen doorkruizen. Zeker nu eerder deze week bekend werd dat de 32 GB versie van de bestaande Nexus 7 ook 249 dollar gaat kosten. Daar komt blijkens berichtgeving van de Digitimes nu ook een 99 dollar-model bij.

Volgens Taiwanese leveranciers heeft de goedkope tablet een HUVA TN scherm en huist er onder de motorkap een single-core 8950 processor met ARM architectuur.

Asustek dat de Google Nexus 7 ontwikkelt samen met Google heeft bevestigd dat er plannen zijn om met een Nexus 7 te komen die 99 dollar gaat kosten.

Lees ook:Google lanceert Asus-tablet van 199 dollar
Lees ook:Amazone lanceert Kindle Fire HD
Lees ook:Schermresolutie iPad mini ideaal voor apps
Lees ook:Google Nexus 7 te koop: 3G-versie komt er aan
Lees ook:Google Nexus 5 verslaat iPad Air (video)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Google is iPad mini met goedkope Nexus 7 slag voor

  1. Ilse

    Mijn Nexus 7 scherm is gebarsten ! Zat eerst al los en kraakte irritant en nu dit. Asus wil dat ik het opstuur en laat repareren, maar wil niet vertellen hoeveel dat gaat kosten. Googlen suggereert dat ik hem beter weg kan gooien, zo duur is het.

      /   Reply  / 
  2. offshore company

    I must agree this is a very smart and tactical move from google (if true). Even if you consider this a low end device there is a huge market out there, just this side of xmas, that would find such a device more than capable performance wise for all their tasks and also extremely affordable. How high-end of a device does your girlfriend need? a single core 512mb processor is definately wasted on my missus. this device has the potenetial two entice millions to try it. if google loose 1 dollar on every device than this still a great business move!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>