Nederlander koopt steeds vaker en meer bij webwinkels

Wij Hollanders – normaliter toch een volkje van ‘eerst kijken, dan kopen’ – hebben vorig jaar bijna een kwart meer op het web gekocht dan in 2007. Dat blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel.org (via). De totale omzet voor online consumentenbestedingen was bijna vijf miljard euro. De gemiddelde klant plaatste in 2008 vijf bestellingen bij webwinkels, met een gemiddelde totale waarde van € 618.

Volgens Ed Nijpels – voorzitter van Thuiswinkel.org – ‘wordt 2009 voor iedereen, ook voor webwinkels, een spannend economisch jaar’. “Het is onbekend in welke mate de financiële crisis invloed heeft op de ontwikkelingen in de online webwinkel markt. Toch geloof ik dat onze sector als één van de winnaars uit deze crisis zal komen. Juist deze financiële crisis zorgt er ook voor dat consumenten bij webwinkels hun slag slaan.”

Ook Marktplaats.nl – Neerlands grootste aanbieder van tweedehands spullen – vaart wel bij de crisis. Er worden meer advertenties dan ooit geplaatst, waardoor er af en toe storingen optreden op de website.

Het is te hopen dat webwinkels in 2009 wel wat klantvriendelijker worden, want ‘het is dramatisch gesteld met de contactmogelijkheden die gerenommeerde webwinkels bieden aan hun klanten’, concludeert Adformatie. Ruim de helft van de webwinkels zou niet per e-mail bereikbaar zijn en bij één op de tien ontbreekt een telefoonnummer.

Lees ook:Webwinkels: 8 miljoen euro schade door storing Rabobank
Lees ook:Zwarte lijst webwinkelklanten
Lees ook:Kleine webwinkels in de knel door verouderde wetgeving
Lees ook:Prognose: prijzen tablet computers gaan drastisch dalen
Lees ook:Utrecht koopt het meeste online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>