YouTube vanuit de luie stoel: televisie 2.0 komt eraan

Even in de papieren gids neuzen of er vanavond nog wat op ‘teevee‘ komt: sinds het begin van de jaren ’50 was dit de gebruikelijke gang van zaken in menig vaderlandse huiskamer. Bijna zestig jaar later wijzen alle neuzen uit de tv-wereld dezelfde kant op: televisie 2.0 is in aantocht! We kijken even mee over de schouders van de koffiedik-kijkers van UPC, Tele2 en Philips.

Vorige week verzamelde de crème de la crème van de hoofdrolspelers op de Nederlandse televisiemarkt zich op het Cross Media Café van iMMovator. We nemen de presentaties van UPC, Tele2 en Philips even kort door:

Volgens Ivo Lochtman van kabelboer UPC is ‘fragmentatie’ één van de trends onder televisiekijkers. We kijken niet alleen maar naar de beeldbuis, maar hebben op de bank vaak ook een computer en/of mobiele telefoon onder handbereik. Het is dus zaak om ‘on demand’-diensten als Uitzending Gemist en YouTube en populaire social media als Hyves te integreren in digitale televisie.

Nieuwe tv’s van Philips worden binnenkort (medio april/mei) al standaard uitgerust met internet, kondigt Robert Timmer aan. De startpagina zou er dan ongeveer zo uit gaan zien, en natuurlijk kan het abonnement op de papieren tv-gids opgezegd worden. Hans Broekhuis van Tele2 vindt toch dat we ‘nog steeds erg lineair zitten te kijken’ en denkt dat de echte revolutie nog moet komen: televisies moeten niet alleen uitgerust zijn met internet, maar ook interactief en intelligent worden.

Concreet: de kijker wil persoonlijke suggesties krijgen van zijn tv en programma’s, films en bijvoorbeeld concerten kijken wanneer het hem of haar uitkomt. Beluister de ideeën van Broekhuis hier en blader ondertussen mee in zijn presentatie:

(Foto: via)

Lees ook:Gemeenten mogen besluiten op internet bekendmaken
Lees ook:CBS trapt open deur in: mediagebruik via internet ten koste van traditionele media
Lees ook:Mediagebruik in toekomst sneller, flexibeler en mobieler
Lees ook:Philips' comedyserie op YouTube met Victoria Koblenko
Lees ook:Actie voor vrijheid van meningsuiting WikiLeaks

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “YouTube vanuit de luie stoel: televisie 2.0 komt eraan

  1. Pingback: Microsoft kijkt in glazen bol: internet volgend jaar belangrijker dan televisie | NieuweMedia

  2. Pingback: Adobe introduceert Flash op televisie: YouTube vanuit de luie stoel | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>