Onderzoek: jongeren verkiezen chat boven Twitter

En wederom rolt er een onderzoek met schokkende resultaten uit de telex: jongeren laten Twitter massaal links liggen. Terwijl de gemiddelde dertiger zich een slag in de rondte ‘tweet’, geeft onze jeugd nog steeds de voorkeur aan chatprogramma’s als MSN Messenger of belt men via online telefoondiensten als Skype. Hoezo, de jeugd heeft de toekomst?

Uit het onderzoek blijkt verder dat men dagelijks één tot drie uur op het web zit en dat één op de vijf ondervraagden hoofdzakelijk bezig is met het onderhouden van sociale contacten, voornamelijk via Hyves.

In Groot-Britannië ziet men dit ‘probleem’ al aankomen, zo lijkt het. De Britse regering is voornemens haar jeugd al op de basisschool te leren omgaan met Twitter, Wikipedia, podcasts en weblogs. Binnenkort de eerste modules ‘podcasten met peuters’ en ‘Twitter voor je twaalfde’ in het Nederlandse onderwijs?

Lees ook:Hyves gaat trends in Nederland volgen
Lees ook:#deletejehyves na overname Telegraaf
Lees ook:Ook vriendenboeken maken vijanden
Lees ook:Onderzoek: sociaal netwerken populairder dan e-mail
Lees ook:Basisschool in Heemskerk dicht na dreigmails

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>