eBay verkoopt Skype: oprichters beldienst willen hun kindje terug

Het moederbedrijf van Marktplaats – eBay – heeft te kennen gegeven de internetbeldienst Skype volgend jaar te willen verkopen. In 2005 betaalde eBay nog 2,6 miljard dollar voor Skype, maar blijkbaar ziet men geen kansen meer om de dienst succesvol te exploiteren.

Inmiddels lijken de scheppers van Skype Рde Zweed Niklas Zennstr̦m en de Deen Janus Friis Рhun kindje weer terug te willen kopen: het duo zoekt investeerders om de vraagprijs van minimaal 1,7 miljard dollar op te hoesten.

Eerder berichtten we op dit blog over mobiele toepassingen voor Skype, onder andere voor de iPhone. Met het oog op morgen lijkt het niet bepaald onverstandig dat Zennström en Friis de beldienst weer onder eigen vlag willen voeren.

Lees ook:Skype is kat in ‘t bakkie voor Microsoft
Lees ook:Geflopte Z10 halveert omzet Blackberry
Lees ook:Skype: de turbulente levenscyclus van een internetbelbedrijf
Lees ook:Overnamedeal Blackberry van de baan: nu gesprekken met Google, Intel, LG en Samsung
Lees ook:Beursgang Twitter gelukt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>