Groen licht voor stadsdekkend draadloos internet in Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Behalve dan een stadsdekkend draadloos internet-netwerk, dat vanaf oktober dit jaar in het centrum operatief moet zijn. Begin 2011 kunnen alle Groningers draadloos internetten in de gehele stad, zo meldt de Stichting Draadloos Groningen: een samenwerkingsverband van de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool en de gemeente.

Groningen is naar eigen zeggen de eerste stad ter wereld met een wifi-netwerk op een dergelijke schaal.

Maar niet iedereen zit te springen om een draadloos Groningen. Zo waarschuwen sommigen – bijvoorbeeld de Stichting Stralingsarm Nederland – voor de risico’s die een verhoogde straling zou kunnen vormen voor de volksgezondheid. Bekijk hier hoe men een petitie aanbiedt aan de Groningse gemeenteraad:

Onzin, stelt de Stichting Draadloos Groningen na onderzoek: “Het netwerk van Draadloos Groningen zal op basis van deze metingen slechts in zeer geringe mate zal bijdragen aan het verhogen van veldsterkte in de stad, en dat de hoogte van de veldsterkte zit op 0.001 van de toelaatbare waarde. Vergeleken met andere stralingsbronnen (tv, radio, telefonie, pagers) valt het draadloze netwerk in het niet. Conclusie: Draadloos Groningen draagt dus amper bij tot het stralingsniveau in de stad.”

Lees ook:Smartphone met geigerteller meet radioactiviteit
Lees ook:Eurlings: treinen in 2013 voorzien van gratis internet
Lees ook:Google gaat lekker: Street View geland in Nederland
Lees ook:GMail van Google haalt Microsofts Hotmail in
Lees ook:Samsung Galaxy S III werkt in Zuid-Korea als 1e op dubbel 4G

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>