Onderzoek: Nederlander moet nog wennen aan internet op mobiele telefoon

Hoewel de helft van de Nederlanders via de mobiele telefoon zou kunnen internetten, maken nog maar weinig mensen hiervan gebruik. Volgens een onderzoek zijn momenteel vooral de hoge kosten en een gebrek aan noodzaak de boosdoeners.

“Diegenen die wel veelvuldig gebruikmaken van de internetknop op hun telefoon bekijken voornamelijk hun privĂ©-mail, lezen het nieuws, zoeken specifieke informatie en bekijken de weersvoorspellingen”, aldus Bright.

Over een jaar kan zo’n zestig procent het web op via het mobieltje, zo is de verwachting van de onderzoekers. Voor wie nog niet zo thuis is in de terminologie van mobiel internet: hier een lijstje met vaak voorkomende termen. Op je gemak verschillende aanbieders voor mobiel internet vergelijken kan hier, hier of hier.

Lees ook:Hoe Nederlanders de mobiele telefoon gebruiken [Infografiek]
Lees ook:Mail en sms via mobiel steeds populairder: Nederland blijft achter op gemiddelde
Lees ook:60% internetters dagelijks online, mobiele netwerken booming
Lees ook:Extra heffing voor mobiele internetdiensten van de baan
Lees ook:Proef betalen met smartphone verlengd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>