Twitter wordt zoekmachine: samen met WolframAlpha geduchte concurrentie voor Google

Google mag zich wel eens serieus achter de oren gaan krabben nu niet alleen Wolfram|Alpha (zie vorig artikel) aan de deur staat te rammelen, maar ook Twitter zich gaat toeleggen op een uitgebreide ‘live’ zoekfunctie.

Volgens nu.nl ‘indexeert Twitter straks niet alleen de berichtjes die gebruikers plaatsen, maar volgt ook links naar websites en door Twitteraars gepost fotomateriaal’. “Zo kan de zoekmachine van Twitter zeer actuele zoekresultaten bieden over onderwerpen die in de actualiteit zijn.”

Er gaan nog steeds de nodige geruchten de ronde dat Twitter de bijzondere aandacht geniet van Google, Apple en Microsoft. Twitter-oprichter Biz Stone blijft echter voet bij stuk houden: ‘Twitter is niet te koop‘.

Lees ook:Google werkt aan realtime zoekmachine en gaat tweets integreren
Lees ook:Google gaat strijd aan met internet-vervuilers
Lees ook:Google mag SM-foto’s oud-topman Formule 1, Max Mosley, niet indexeren
Lees ook:Zoekmachine Blekko wil kwaliteit in plaats van kwantiteit
Lees ook:Google eens verder dan je neus lang is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>