Twitter kleurt groen voor Iran: dode Neva wordt boegbeeld op YouTube

We schreven al eerder dat nieuwe media als Twitter een belangrijke rol spelen in de informatievoorziening rond de verkiezingsprotesten in Iran. Wie regelmatig rondhangt op Twitter heeft het vast al opgemerkt: duizenden twitteraars hebben hun profielfoto groen gemaakt (zo doe je dat) om te laten zien dat ze solidair zijn met de Iraanse bevolking.

Ook videosites als YouTube worden veel gebruikt om de harde aanpak tegenover demonstranten te tonen aan de rest van de wereld. Zo werd een video (hieronder te zien) van een neergeschoten vrouw – Neda – binnen korte tijd hét boegbeeld van de Iraanse oppositie.

Hier meer video’s van Iraanse burgers. En hier nog tien recente filmpjes over de protesten in Iran.

Lees ook:Iraanse Blogfather krijgt 19 jaar cel
Lees ook:Twitter belangrijke informatiebron in Iran: ook andere social media populair
Lees ook:Viral: plaats een filmpje van je orgasme online
Lees ook:Video-interview: Twitter-oprichters Biz Stone en Evan Williams
Lees ook:Lachen met… hardop Twitteren op straat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>