Amazon is Apple en Google te snel af | Streaming muziekdienst

Apple is ermee bezig, Google staat in de startblokken met Google Music, maar Amazon is de eerste grote speler die met een streaming muziekdienst op de markt komt.

De Amazon Cloud Player is vandaag live gegaan. Iedereen met een Amazon-profiel kan via de muziekdienst gratis vijf gigabyte aan muziek uploaden.
De nummers zijn vervolgens vanaf elke computer en vanaf een aantal smartphones te beluisteren. Voorlopig is er een app voor Android, Blackberry en Palm.

De muziek worden gestreamed naar het betreffende apparaat, waardoor de gebruiker de bestanden dus niet lokaal hoeft op te slaan. Mensen die via Amazon een mp3-album kopen, krijgen een jaar lang de beschikking over een zogeheten kluisje met 20 gigabyte aan opslagruimte. Na dat jaar betaal je hiervoor $20 (circa €15) per jaar.

De Amazon muziekdienst werkt niet op de iPhone en iPad. Amazon lijkt deze apparaten te blokkeren, al is niet duidelijk waarom het dit doet. Het is ook nog niet bekend of er een aparte app voor de Apple-apparaten komt.
De regels die Apple voor de App Store hanteert stellen dat abonnementsdiensten alleen worden toegestaan als via de App Store betaald kan worden. Aangezien gebruikers voor meer opslagruimte een jaarlijks bedrag moeten betalen, kan het voor Amazon dus lastig worden om een iPhone-app in de App Store te krijgen.

De muziekdienst van Amazon is helaas nog niet voor Nederlandse muziekliefhebbers beschikbaar. Maar wie staat te popelen kan via Duitsland zijn slag slaan. Hieronder een filmpje over de muziekdienst van Amazon.

Lees ook:Na Amazon opent ook Google zijn muziekwinkel
Lees ook:Google wil met nieuwe online muziekdienst de markt op
Lees ook:Apple klaagt Amazon aan | Weer gekissebis over App Store
Lees ook:Tablets: Wordt Amazon de grote concurrent van Apple?
Lees ook:Spotify gaat concurreren met iTunes | 13 miljoen liedjes

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Amazon is Apple en Google te snel af | Streaming muziekdienst

  1. Pingback: Na Amazon opent ook Google zijn muziekwinkel | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>