PaperPhone en PaperTablet opvolgers iPhone en iPad

De opvolgers van de iPhone en de iPad van Apple zijn van flexibel elektronisch papier. Canadese onderzoekers hebben de eerste flexibele smartphone ontwikkeld, de zogeheten PaperPhone. Je kunt er mee telefoneren, muziek luisteren, boeken lezen en fims bekijken. Programmering gaat met gebaren en bewegingen van de hoeken van het ultradunne toestel.

De PaperPhone is slechts enkele millimeters dik en beschikt over dezelfde E-ink technologie als de Amazon Kindle en de Sony Reader. De technologie is verbonden met flexibele sensoren en aanraaktechnologie.

De PaperPhone is ontwikkeld door het Human Media Lab van de Queen’s Universiteit in Canada en onderzoekers van de Motivational Environments Research groep van de Arizona State Universiteit. Het prototype wordt op 10 mei getoond tijdens de Computer Human Interaction conferentie in Vancouver.
Het onderzoeksteam toont dan ook de snaplet. Het is gebaseerd op dezelfde technologie en is multifunctioneel. Je kunt het gebruiken als horloge, telefoon en PDA. Zie de filmpjes hieronder voor meer informatie.
Volgens de onderzoekers is de technologie over vijf jaar leading op de markt.

Lees ook:Gebruiker van Android app is vogelvrij
Lees ook:Superintelligente spamfilters
Lees ook:Robot houdt van paprika's
Lees ook:LG werkt aan 60” transparante flexibele OLED van 4G
Lees ook:Onderwijs krijgt eigen social media netwerk: Classroom Salon

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “PaperPhone en PaperTablet opvolgers iPhone en iPad

  1. Pingback: PaperPhone en PaperTablet opvolgers iPhone en iPad – Blog.nl (Blog) | iPad Pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>