Mobieltjes en internet maken mensen speelser

Mediatechnologieën veranderen de manier waarop wij naar onszelf, elkaar en de wereld kijken.

Doordat bijna iedereen een mobiele telefoon heeft, op Facebook met zijn vrienden praat en via LinkedIn een baan zoekt, gaan mensen op een nieuwe, speelse manier met hun identiteit om. Dat stellen Michiel de Lange en Jeroen Timmermans, die dinsdag aan de Erasmus Universiteit Rotterdam promoveren.

We staan door internet en mobiele technologie constant in verbinding met elkaar. Vaak verplaatst de echte wereld zich naar de virtuele wereld. Onze identiteit wordt daarom niet meer ontleend aan de verhalen die we over onszelf vertellen, maar aan de ludieke, creatieve manier waarop we met al deze technologie om gaan.

Zowel Jeroen Timmermans als Michiel de Lange onderzochten deze ontwikkeling naar een speelse identiteit. De Lange concentreerde zich op de mobiele telefoon en Timmermans op internet.

Beide promovendi maken deel uit van het programma Playful Identities waarin onder leiding van hoogleraar Filosofie van Mens en Cultuur Jos de Mul onderzoek wordt gedaan naar digitale media technologieën, spel en identiteit.

Ik ben geinteresseerd in beide proefschriften en ik ben vast niet de enige. Ik neem aan dat deze vanaf dinsdag ergens te downloaden zijn, persvoorlichters van de Erasmus Universiteit?

Lees ook:PaperPhone en PaperTablet opvolgers iPhone en iPad
Lees ook:Yahoo en Google sluiten pact
Lees ook:Belgen willen regering | Massale protesten op internet
Lees ook:Twitteraars doen het samen, maar ook solo
Lees ook:Graphing technologie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mobieltjes en internet maken mensen speelser

 1. Persvoorlichters EUR

  Beste Gert – en andere lezers

  Stuur een mailtje naar [email protected] en je krijgt beide proefschriften digitaal toegestuurd!
  Je kunt ze over een week of drie ook vinden in onze online bibliotheek: http://repub.eur.nl
  Voor wie het vandaag of dinsdagochtend nog leest: morgen (dinsdag 16 november) om 13.00 uur en om 15.30 uur verdedigen Michiel de Lange en Jeroen Timmermans hun proefschriften. Deze plechtigheid in de Senaatszaal van de EUR op Campus Woudestein is natuurlijk openbaar. We willen daarom graag iedereen uitnodigen om dit bij te wonen!

  Hartelijke groet,
  de persvoorlichters van de Erasmus Universiteit

    /   Reply  / 
 2. Gert Meijboom Auteur

  Dank voor de uitnodiging, persvoorlichters! Ik had er graag bij willen zijn, maar de plicht roept. Graag ontvang ik beide proefschriften op [email protected] . Succes morgen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>