Nelie Kroes tegen Amerikaanse wetgeving internetpiraterij

Neelie Kroes is tegen de twee Amerikaanse wetsvoorstellen die internetpiraterij zouden moeten aanpakken. De Europees Commissaris pleit juist dat voor een vrij en open internet dat beschermd moet worden.

‘My view is that internet regulation must be effective, proportionate & preserve benefits of open net’, zei Kroes in een Tweet in reactie op een vraag hoe zei stond tegenover SOPA (Stop Online Piracy Act).

‘Glad tide is turning on #SOPA: don’t need bad legislation when should be safeguarding benefits of open net’, zo stelde ze in een andere Tweet. ‘Hard rijden is ook illegaal, maar je legt de snelweg niet vol verkeersdrempels”, aldus Kroes op Twitter.

MegaUpload

SOPA en een andere wet, Protect IP Act (PIPA), moeten de toegang tot buitenlandse sites blokkeren als die gestolen of illegale content aanbieden. Nog voordat de wetten zijn aangenomen heeft de FBI gisteren MegaUpload uit de lucht gehaald, een van de grootste downloadsites waarmee op internet bestanden worden uitgewisseld.

Hackersgroep Anonymous

Het NieuweMediaBlog meldde eerder vandaag al dat in reactie daarop de hackersgroep Anonymous de grootste aanval ooit op verschillende (overheids)sites heeft uitgevoerd. Zo’n 5600 mensen gebruikten tegelijkertijd een LOIC-tool om DDoS-aanvallen uit te voeren.

The Largest Attack Ever by Anonymous – 5,635 People Confirmed Using #LOIC to Bring Down Sites! #Anonymous, meldde de hackergroep in een Tweet.

Tijdens deze wereldwijd tijdens de aanval de hoeveelheid internetverkeer met 13 tot 14 procent boven het gemiddelde zat.

Lees ook:Hackersgroep Anonymous antwoordt met megahack na actie van FBI om MegaUpload offline te halen
Lees ook:Advocaat Bill Clinton verdedigt MegaUpload
Lees ook:Anonymous pakt Facebook aan (video)
Lees ook:Misser voorspelling social media: Iris Kroes wint TVOH, niet Paul Turner
Lees ook:Nederlandse hackers Anonymous weer vrij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>