Lady Gaga verdient goud geld aan Twitter

Een derde van de in totaal 90 miljoen Amerikaanse dollar die Lady Gaga vorig jaar verdiende, heeft ze aan Twitter te danken. Dit bericht Twittermania op basis van berichtgeving van de Wall Street Journal.

Omdat de zangeres op het microblog-platform een hechte band heeft opgebouwd met haar fans, zijn die eerder geneigd haar muziek te kopen. Ze doen dat liever dan de tracks illegaal te downloaden.

Die betrokkenheid van de fans levert Lady Gaga elk jaar minimaal 30 miljoen dollar op. Dit heeft John Bonini vanĀ Impact Branding & Design becijferd.

Lady Gaga is de absolute queen van de sociale media. Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat de zangeres als eerste op Twitter door de grens van 20 miljoen volgers is gegaan. Die mijlpaal komt nauwelijks twee maanden nadat het popicoon de grens van 18 miljoen volgers bereikte.

Ook krijgt Gaga haar eigen socialnetwerksite die LittleMonsters.com gaat heten, naar haar fans die ze liefkozend Litte Monsters noemt.

Lees ook:Lady Gaga gaat over grens van 20 miljoen volgers op Twitter
Lees ook:Record voor Lady Gaga: meer dan 18 miljoen volgers op Twitter
Lees ook:Lady Gaga komt met private kloon van Facebook
Lees ook:Twitter-nieuws: Shakira heeft 50 miljoen vrienden op Facebook
Lees ook:Rihanna verslaat Lady Gaga als Social Media Queen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lady Gaga verdient goud geld aan Twitter

  1. Latvia

    Wow

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>