Twitter maakt tweeters alvast warm voor advertenties

Voor het eerst in drie jaar Twitter lijkt de microblog-dienst langzaam toe te werken naar het plaatsen van advertenties op haar website. Vanaf de oprichting in maart 2006 is Twitter altijd vrij geweest van advertenties, maar de korte boodschappen – die nu verwijzen naar ‘interne’ Twitter-functies als de zoekfunctie en widgets – zullen weldra opgevolgd worden door ‘echte’ advertenties, zo verwachten diverse media.

De Japanse versie van Twitter toont al vanaf de lancering in april vorig jaar advertenties. Voorlopig groeit Twitter nog als kool. De groeipercentages – gerekend van februari 2008 tot februari 2009 – lopen uiteen van 1382 % in de Verenigde Staten tot maar liefst 1689 % in Groot-BrittanniĆ«.

Lees ook:Skype toont advertenties | Geen ads tijdens het bellen
Lees ook:Mobiele Twitter-app krijgt advertenties
Lees ook:Draadloos internet 30 procent trager dan vaste lijn
Lees ook:Facebook steeds populairder in Nederland: Hyves nog altijd nummer 1
Lees ook:KLM doet klantenservice via social media

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>