Onderzoek: Twitter wordt vooral gebruikt tijdens kantooruren

Uit onderzoek van software-watcher Wakoopa blijkt dat er op werkdagen en tijdens kantooruren het meest intensief wordt getwitterd. In het weekend verliest Twitter zo’n tien procent van haar gebruiker.

“Twitter wordt meer tijdens kantooruren gebruikt dan je zou denken”, aldus Wakoopa-baas Robert Gaal tegenover Emerce. “In de weekenden zakt het gebruik in. Dat is opvallend, omdat het gebruik van sociale netwerken als Facebook op die momenten níet inzakt. Daar heb ik niet direct een verklaring voor.”

Voor wie meer wil weten over het software-gebruik anno 2009: het volledige onderzoek is hier te raadplegen.

Lees ook:Nederlandse meiden hyper actief op social media
Lees ook:The Social Habit: het gebruik van social media in de USA
Lees ook:Sociale netwerken scoren slecht, pech voor Google en MS
Lees ook:iOS 6 krijgt, net als Twitter, Facebook-integratie
Lees ook:Hoger onderwijs draait op Twitter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>