Twitter verveelt snel: drie op de vijf gebruikers haakt af na een maand

Maar liefst zestig procent van de mensen die een account aanmaakt op Twitter is de microblogdienst na een maand alweer zat. Zo blijkt uit onderzoek van Nielsen Online. Dat zou de groei op de langere termijn wel eens in de weg kunnen staan, meent men.

Deze cijfers vallen misschien tegen gezien de huidige Twitter-hype, maar je kunt deze cijfers natuurlijk ook omdraaien: veertig procent van de nieuwbakken twitteraars blijft wél. Er blijven nog altijd meer mensen op Twitter hangen dan in het ‘pré-Oprah-tijdperk‘, aldus Nielsen.

Volgens Dutch Cowboys hoeft Facebook zich voorlopig nog geen zorgen te maken over de 14 miljoen Twitter-gebruikers: “Nu Facebook haar diensten aanpast en een aantal features van Twitter gewoon overneemt, geven deze cijfers aan dat Facebook, met meer dan 200 miljoen gebruikers en haar stevige retentiepercentages, weinig te vrezen heeft van de buitenproportionele interesse in Twitter.”

Lees ook:Facebook steeds populairder in Nederland: Hyves nog altijd nummer 1
Lees ook:Overgroot deel weblogs doodverklaard: ook veel afhakers op Twitter
Lees ook:iPhone wint fors, Android stabiel op smartphone-markt
Lees ook:Oprah Winfrey speelt Scrabble op de iPad: zoooo 2010
Lees ook:Volgens Nielsen: iPad is tv-buddy, e-reader is bijslaap

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Twitter verveelt snel: drie op de vijf gebruikers haakt af na een maand

  1. rick

    misschien is het beter om deze post te verwijderen, van deze cijfers kan je niet meer uitgaan. twitter is weer gestegen in populariteit en ondertussen heeft facebook meer dan 500 miljoen users, dat elke week met +/- 1 miljoen toeneemt

      /   Reply  / 
  2. Gert Meijboom

    Ha Rick, bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. Ik zal binnenkort een update plaatsen. Deze post is wel aardig als archief,om terug te kijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>