Eerste twitter-sessie voor verpleegkundigen

Spoedeisende Hulp-verpleegkundige en fervent twitteraar Friso Raemaekers houdt vrijdagavond een Nederlandstalige twitter-chat voor verpleegkundigen.

Raemaekers werkt in het Haagse HagaZiekenhuis, dat onlangs in het nieuws kwam met een mobiele applicatie voor bezoekers van de polikliniek.

Raemaekers kwam op het idee van de chatsessie door Amerikaanse collega’s. Daar worden maandelijkse twittersessies gehouden waaraan verpleegkundigen uit de hele wereld worden meegedaan.

Vanaf vrijdag houdt Raemaekers zelf twittersessies voor Nederlandstalige verpleegkundigen: @VpkChat. Vanaf 20.00 uur kun je, eenmaal ingelogd op Twitter, via de hashtag #VpkChat twitteren met collega’s.

De inhoud van de tweet-sessie is gericht op de verpleegkundige beroepspraktijk binnen de Nederlandse gezondheidszorg in de meest brede zin.

De twittersessie is openbaar. Wie wil meepraten, moet over een twitteraccount beschikken. hebben. Voor de minder ervaren twitteraar heeft Raemaekers op zijn blog een uitleg geschreven. Op deze blog wordt na de chat ook een verslag gemaakt.

De gezondheidszorg zet zich aarzelend aan het gebruik van social media. Naast de eerder genoemde app van het Haga-ziekenhuis, gaan vertegenwoordigers van zeven ziekenhuizen eind januari in het Martiniziekenhuis in Groningen de mogelijkheden van social media bespreken.

Lees ook:1 april: social media zeer geschikt voor snelle grap
Lees ook:Nieuw computerblog
Lees ook:65 infografieken over social media | Voer voor marketeers
Lees ook:Te veel gedronken? Niet posten op Twitter, Hyves, Facebook !
Lees ook:Lady Gaga social media queen met 40 miljoen fans op Facebook en Twitter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>