#patientad van start: volg operatie via Twitter

Vandaag is het project gestart waarbij via Twitter kan worden gevolgd hoe iemand wordt behandeld die een hartritmestoornis heeft.

Via de hashtag #patientad kan de voorbereiding, de operatie en nazorg worden gevolgd. Het project is een initiatief van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis en Philips Healthcare.

Het concern wil hiermee laten zien welke vooruitgang er is geboekt bij de behandeling van mensen met hartritmestoornissen.

Twitterende cardioloog

‘Zojuist is het project met #hartpatientad gestart met heel veel media aandacht. Ben erg benieuwd. Ad: geweldig!’, twitterde cardioloog Lukas Dekker. De patiĆ«nt in kwestie, de 45-jarige Ad Langendonk, liet in een reactie op een Tweet weten te hopen dat de operatie bij hem zou lukken. ‘Mijn honden zouden dit ook fijn vinden, wandelen zonder klachten.’

Social media

Op 27 januari wordt Ad in het Catharina Ziekenhuis geopereerd, via een katheter in zijn lichaam worden er reparaties aan zijn hart uitgevoerd, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

@patienad kan gedurende de totale voortgang van zijn behandeling worden gevold. Behalve hij Tweet ook cardioloog Dekker, die zelfs tijdens de operatie zal Twitteren. Ook kunnen er dan vragen aan hem worden gesteld. Het is de eerste keer dat social media hiervoor in Nederland wordt ingezet.

Lees ook:Volg operatie via Twitter via #patientad (video)
Lees ook:BMW start social media project
Lees ook:Beelden online van operatie ‘ongeboren’ baby Steye
Lees ook:App Sunday: Ziekenhuis app snel doorontwikkelen
Lees ook:Eerste twitter-sessie voor verpleegkundigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>