Antisemitische # Feyenoordsupporters bestrijden door te negeren

Discriminerende teksten achter een hashtag (#) kunnen het beste worden genegeerd. Dit stelt Elise Friedmann van het CIDI (het Centrum Informatie en Documentatie Israël) in een reactie op de #jodengaaneraan die Feyenoordsupporters gebruiken in aanloop naar de wedstrijd Feyenoord-Ajax van 29 januari. Ajaxsupporters noemen zichzelf Joden.

Gisteren was de hashtag urenlang trending topic op Twitter. Maar mensen die tegen die # ageren houden het trending topic natuurlijk in stand, zegt Friedmann.

Er zijn ook de Feyenoordsupporters die vinden dat de antisemitische hashtag veel aandacht krijgt omdat mensen die er schande van spreken de hashtag op Twitter gebruiken.

Inmiddels laten de Ajaxsupporters zich ook niet onbetuigd en is hun hashtag #BommenOpRotterdam op Twitter ook trending topic geworden.

Het CIDI probeert contact op te nemen met Twitter om te kijken of de hashtag geblokkeerd kan worden, maar dat is vooralsnog zonder resultaat. Samen met de clubs en de KNVB is het CIDI al langer bezig om kwetsende uitlatingen uit voetbalstadions te bannen.

Lees ook:Hoax PVV’ er Van Bemmel Trending Topic op Twitter
Lees ook:Boer zoekt vrouw trending topic op Twitter
Lees ook:Experiment: melden vuurwerkoverlast via Twitter
Lees ook:Vrijlating Willem Holleeder hot topic op Twitter
Lees ook:@cdacongres trending topic op Twitter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>