Nederlanders het meest actief op Twitter

Ons kleine kikkerlandje is het meest actief op Twitter. Uit statistieken van het Frans bedrijf Semiocast blijkt dat Nederlanders de meest actieve Twitteraars ter wereld zijn.

Tussen september en november vorig jaar plaatste ongeveer een derde (33 procent) van alle Nederlanders Twitter-gebruikers ten minste één Tweet. Japan staat op een tweede plaats van meest actieve Twitteraars en Spanje is derde.

Op het gebied van actief Tweeten laat Nederland zelfs de Verenigde Staten, waar Twitter werd opgericht, achter zich. Wel heeft de VS de meeste Twiter-accounts, in totaal 107,7 miljoen. Dat is 28 procent van alle account ter wereld.

Semiocast deed onderzoek naar de hoeveelheid Twitter-gebruikers en hun activiteit per land. Daarvoor werd  de data gebruikt uit de ingebouwde geolocation in de Twitter-accounts (inclusief tijdzones, taal, GPS-coördinaten en verklaarde locatie).

Lees ook:Nederlanders meest actief op LinkedIn
Lees ook:Dagelijks worden er 400 miljoen Tweets verstuurd
Lees ook:Nederlandse meiden hyper actief op social media
Lees ook:Analyse van de Twitter-gebruiker
Lees ook:Ziekenhuizen meest actief op social media | Zorgorganisaties

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlanders het meest actief op Twitter

  1. Resy

    Graag wil ik als scen verpleegkundige op een vrijdagavond een chatsessie besteden aan de pilot scen verpleegkundige en verzorgende.
    Scen staat voor steun en consultatie euthanasie Nederland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>