Twitter doelwit van hackers

Twitter is afgelopen week gehackt. Dit meldt het sociale medium-platform. Dit bericht de NOS zojuist. Zo’n 250.000 accounts zijn doelwit geweest van hackers die daardoor toegang hadden tot persoonlijke gegevens, zoals e-mails adressen en versleutelde wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens.

Medewerkers konden een aanval live volgen. Volgens Twitter zijn de hackers geen amateurs en gingen ze zeer geraffineerd te werk. Vermoedelijk zitten ze ook achter aanvallen op andere, waaronder de hack op de New York Times en The Wall Street Journal genoemd.

De ‘aangevallen’ Nederlandse Twitter-accounts hebben inmiddels een mail ontvangen met het advies om het wachtwoord te veranderen.

Twitter raadt iedereen aan om nog eens goed naar zijn of haar wachtwoord te kijken. Ook moeten gebruikers Java-software uitschakelen.

Lees ook:Privé-gegevens niet veilig bij Facebook | Wijzig je wachtwoord
Lees ook:Facebook pakt hackers Koobface-virus aan
Lees ook:Apps sturen je privégegevens naar bedrijven
Lees ook:Facebook-apps sluizen privé-info door naar adverteerders
Lees ook:Nederlandse hackers Anonymous weer vrij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>