Beursgang Twitter gelukt

Met de beursgang van Twitter kan niets mis gaan. Dit  blijkt uit een test van de beurs van New York die met gesimuleerde transacties heeft gekeken of het systeem de verwachte vraag naar het aandeel aankon.

Dit bericht de NOS.

Het testen van een beursgang gebeurt voor de eerste keer en gebeurde op aandrang van beurshandelaren die chaotische tostanden zoals na de beursgang van Faceboek willen voorkomen.

Facebook
Het aandeel was zo populair dat de Nasdaq toen grote problemen had om de handel bij te houden. Het kwam de de Nasdaq op een boete van 10 miljoen US dollar te staan.

Schijntje van waarde
De beursgang van Twitter moet een miljard US dollar opleveren, dat is omgerekend 740 miljoen euro. Dat is maar een schijntje van de waarde van het bedrijf die wordt geschat op tussen de 10 en 15 miljard dollar (7,5 tot 11,3 miljard euro), berichtte het NieuweMediaBlog eerder al.

Naar verwachting gaat Twitter gaat begin volgende maand naar de beurs.

Lees ook:Beursgang Twitter moet miljard dollar opleveren
Lees ook:Facebook haalt met beursgang 57 tot 76 miljard euro op
Lees ook:Facebook gaat naar de beurs, wil 5 miljard ophalen
Lees ook:Mark Zuckerberg opent aandelenhandel Facebook
Lees ook:Handel aandelen Facebook start vrijdag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beursgang Twitter gelukt

  1. John | beursgangtwitter.net

    Beetje suggestieve titel misschien? Dat de technische test geslaagd is betekend natuurlijk niet dat de beursgang is gelukt, de hele beursgang heeft nog niet eens plaats gevonden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>