Onderzoek: sociaal netwerken populairder dan e-mail

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar nu is dan – voor wat het waard is – uit onderzoek gebleken dat internetgebruikers meer tijd besteden aan weblogs en sociale netwerksites dan aan e-mail. Zo’n 67 procent van de internetgebruikers zou zich bezighouden met social media, waarbij opvalt dat niet alleen de jeugd haar tijd verdoet op Hyves, maar de leeftijdscategorie ’35 tot 49 jaar’ de snelste stijger is als het om sociaal netwerken gaat. Vooral Facebook is populair bij deze ‘oudjes’.

Marketingbureau Nielsen Online voerde het onderzoek (pdf) uit in negen landen, waaronder de Verenigde Staten, zo meldt NRC vandaag. Webwereld was al een weekje eerder op de hoogte van dit heuglijke feit en liet zich op haar beurt weer inspireren door de BBC, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Lees ook:Twitter verveelt snel: drie op de vijf gebruikers haakt af na een maand
Lees ook:Online shopping: de stand van zaken wereldwijd (Infografiek)
Lees ook:Gebruikers vinden iPad apps complex en onbevredigend
Lees ook:Ruim 2 miljard mensen online, 90 procent wereld is mobiel
Lees ook:Volgens Nielsen: iPad is tv-buddy, e-reader is bijslaap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>