Gratis mobiel bellen met Scydo | Praktisch en zonder poespas

Gratis bellen met je smartphone was al mogelijk via Skype en Fring. Maar Scydo integreert – net als WhatsApp voor sms-berichten – de bestaande contactenlijst van je smartphone. En dat is wel erg praktisch!

Scydo werkt ook snel en zonder poespas. Je moet bij aanmelding eenmalig je mobiele nummer opgeven. Je ontvangt dan een telefoontje van Scydo waarin je een 4-cijferige code krijgt. Zodra je deze code op het toestel hebt ingevoerd, is je aanmelding compleet.

Scydo gaat vervolgens in de bestaande contactenlijst van je smartphone na wie uit je netwerk ook de Scydo app gebruikt. Zij komen automatisch in de Scydo contactenlijst te staan. Ook als mensen zich op een later tijdstip aanmelden bij de dienst verschijnen zij automatisch in deze lijst.

Scydo gebruikers bellen onderling altijd gratis. Maar hou wel rekening met de data-limieten van je telecomprovider als je het 3G-netwerk gebruikt.

Je kunt met Scydo ook tegen gereduceerd tarief te bellen naar niet-Scydo-gebruikers en naar vaste lijnen. Hiervoor geldt een starttarief van €0,039, bellen naar Nederlandse vaste lijnen en mobiele nummers kost respectievelijk €0,017 en €0,058 per minuut.
Tarieven voor het buitenland vind je op de website van Scydo. Ik ben een fan van Scydo, van WhatsApp ook trouwens.

Scydo is gratis te downloaden in de App Store van Apple en in de Android Market.

Lees ook:QR-code op etalage: HEMA wordt online winkel
Lees ook:Skype voor iPhone: vanaf vandaag verkrijgbaar
Lees ook:Meer vaste telefoonaansluitingen door groei internetbellen
Lees ook:Elke soldaat gratis smartphone, gratis abonnement
Lees ook:XS4ALL biedt mobiel internet bij storing vaste lijn

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Gratis mobiel bellen met Scydo | Praktisch en zonder poespas

 1. Hypnotosov

  Skype en Fring kunnen ook je bestaande contacten gebruiken, maar hebben zo hun eigen onhebbelijkheden. Skype plempt je contactlijst vol met spamcontacten en Fring is zo groot dat het bijna bloatware is (net als Whatsapp trouwens). Scydo lijkt wat dat betreft een stuk beschaafder, dus ik heb het gelijk geïnstalleerd… nu iedereen overtuigen om hier op over te stappen.

    /   Reply  / 
 2. Tom Derks

  Het volgende staat in de voorwaarden van KPN: “Internetbundels zijn niet bedoeld voor VOIP (Voice over IP) of SMSoIP (SMS over IP) diensten. KPN behoudt zich het recht voor om maatregelen te nemen omtrent het gebruik van VOIP en SMSoIP diensten met gebruikmaking van Internetbundels”. http://www.kpn.com/prive/mobiel/abonnementen/Smart.htm
  Scydo maakt gebruik van VOIP dat is dus niet toegestaan. Scydo kost de telefoon maatschappijen geld en dat zullen ze niet toestaan. Ze zullen dit soort programmaatjes uiteindelijk gaan bevechten of de gebruikers dikke rekeningen sturen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2….

    /   Reply  / 
  1. Hypnotosov

   Je kunt in ieder geval gratis bellen via een WiFi verbinding, omdat je dan geen gebruik maakt van het netwerk van je telecom provider.
   Wat betreft het gebruik van de dataverbinding van je provider, ik vraag me af of gesprekken met een andere Skype/Scydo gebruiker daar onder vallen aangezien dat een directe connectie en geen echte voip verbinding is.

   Uiteraard kan je telecom provider nog wijzen op het veroorzaakte dataverkeer en een eventuele Fair use Policy, wat ze in ieder geval niet kunnen doen is je een dikke rekening sturen.

     /   Reply  / 
  2. Hypnotosov

   Volgens de helpdesk van de KPN is Skype naar Skype bellen inderdaad dataverkeer, en mag dat wel onder de voorwaarden van dit abonnement.

     /   Reply  / 
    1. Gert Meijboom Auteur

     Bedankt voor de aanvulling!

       /   Reply  / 
 3. angel

  Hallo wie kan mij vertellen hoe ik scydo op mijn xperia kan zetten

    /   Reply  / 
  1. Hypnotosov

   Als je een Xperia met Android hebt (X8 of X10) dan is Scydo via de Android Market te downloaden, dat kan via de Market app op je telefoon of via de Android Market op je PC:

   https://market.android.com/details?id=finarea.Scydo

   Downloaden via de Android Market op je computer is supersimpel, gewoon installeren aanklikken en inloggen met het Gmail account dat je ook op je telefoon gebruikt. De download start dan automatisch op je telefoon.

     /   Reply  / 
 4. Pingback: Skype is kat in ‘t bakkie voor Microsoft | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>