Win de nieuwe thriller van TERLOUW familie

Een boek bestaat al lang niet meer uitsluitend uit platte tekst. Er zijn ebooks en ereaders.

Er zijn gedrukte boeken die verrijkt zijn met augmented reality. Tekst en afbeeldingen worden bijvoorbeeld met echte (video-)beelden vermengd. Dat is het geval bij de nieuwe thriller Hellehonden van vader Jan en dochter Sanne Terlouw, waar QR-codes zijn toegevoegd.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam en Nieuwe Media Blog geven drie exemplaren van de thriller Hellehonden weg. Maar je moet er wel wat voor doen. Laat onder dit bericht weten hoe jij het liefst een boek leest en waarom: kies je voor het gedrukte boek, soms kun je de inkt nog ruiken, of ben je een groot voorstander van ebooks?

Laat het ons weten via het reactieformulier hieronder en maak kans op de nieuwe thriller Hellehonden van Sanne en Jan Terlouw!

Lees ook:Eerste Nederlandse thriller met QR-codes speelt in Twente
Lees ook:Prins: Nederlandse politiek heeft geen visie op digitale wereld
Lees ook:Amazon verkoopt meer ebooks dan paperbacks | Mijlpaal
Lees ook:Google opent ebook-winkel maar nog niet in NL
Lees ook:Appje, eitje: 16 links om de heetste Pasen ooit te overleven

44 Reacties // Reageer

44 thoughts on “Win de nieuwe thriller van TERLOUW familie

 1. Pingback: Eerste Nederlandse thriller met QR-codes speelt in Twente | NieuweMedia

 2. Miss Aila

  Een boek biedt ruimte voor je eigen fantasien en dromen. Een boek biedt rust, ontspanning. Een ebook leidt af, knoppen, links, toeters en bellen. Met een boek LEES je. Met een ebook SCAN je.

    /   Reply  / 
 3. Esther Potters

  Een boek voor thuis lekker op de bank bijvoorbeeld.
  En een ebook voor mee te nemen op reis lekker makkelijk.
  Eigenlijk heeft het allebei iets, maar ik blijf toch
  uiteindelijk meer voorstander van een ‘gewoon’ boek!

    /   Reply  / 
 4. rolf oldejans

  Volgens mij is het net wat je gewend bent. Ik ben gewend om een boek zittend, staand en liggend te lezen, net zoals het uitkomt, en dan is de ouderwetse vorm nog het beste. Je kunt een boek buigen en ezelsoren, koffievlekken en shagkruimels maken een boek persoonlijker. Zo’n boek is dan toch mijn boek.

    /   Reply  / 
 5. Hanno Driesser

  Ik zou wel eens willen weten of een boek van Terlouw op mijn Ipad net zo spannend kan zijn als een gedrukt exemplaar!

    /   Reply  / 
 6. Sandra

  Is het boek er ook als ebook?

    /   Reply  / 
 7. Robert Lentelink

  Een boek is toch niet te vervangen door zo’n lelijke e-reader. De geur van een boek en het gevoel van het papier. En boeken achterlaten in de trein als je ze uit hebt is ook geweldig. Dat lijkt me met een e-reader niet echt aan te raden.
  Ben benieuwd naar de nieuwe Terlouw.

    /   Reply  / 
 8. Annemieke

  Ik lees het liefst een boek digitaal op mijn iPad, jammer dat in de zon het vrijwel onmogelijk is. Dan pak ik toch weer een gedrukte versie.

    /   Reply  / 
 9. wim timmermans

  lekker buiten in het zonnetje
  gewoon op mijn balkonnetje
  een boek en een drankje erbij
  dan ben ik helemaal blij

    /   Reply  / 
 10. Natasja

  Een gedrukt boek is toch nog steeds favoriet hier.
  Heerlijk al die echte boeken verzamelen die je mooi vindt.
  Tastbaar, gezellig, mooi, boekenkast.

    /   Reply  / 
 11. jessica bulder

  ik ben nog van het ouderwetse boeken lezen,ik vind het heerlijk boeken aan te raken,te zien en te ervaren.
  een boek is mijn ontspanning,mijn vlucht naar een nadere wereld namelijk dat van het verhaal van het boek.
  een boek in de kast is genieten,een boek uitzoeken in de boekwinkel is genieten,het snuffelen tussen boeken is genieten. dus geef maar mij een echt boek van papier wat je kan voelen en ruiken en vastpakken.

    /   Reply  / 
 12. Petra

  Zelf lees ik toch het liefst mijn boeken op een e-reader. Op deze manier heb ik altijd meerdere boeken bij me. Dat ik de inkt niet ruik, geeft niet, een bibliotheekboek ruikt ook niet altijd zo fris !

  Tijdens het lezen gebeurt het wel eens dat ik een bladzijde wilde omslaan op de hoek van het apparaat terwijl dat met het knopje moest.
  Dus tijdens het lezen “voelt” het gewoon/normaal net als lezen in papieren boek. En dan: een boekenkast vol boeken van papier, wel leuk voor naslagwerken, maar spannende boeken lees ik één keer, dan is de clou er toch af ??? Ideaal: een e-reader. Ik ben dus om….

    /   Reply  / 
 13. Brigitte

  Het gedrukte boek heeft mijn voorkeur, kan ik ook aan mijn boekenkast toevoegen, dat heeft voor mij wel iets.
  Een e-reader ia natuurlijk wel makkelijk en van deze tijd, maar toch het gewone boek voor mij.

    /   Reply  / 
 14. Annemarie Mikx

  Ik heb het geprobeerd een e-reader maar het wil niet lukken
  Het voelt niet goed, het ruikt niet goed.
  Zeker nu in het zonnetje moet het een boek zijn

    /   Reply  / 
 15. edith

  Ik lees een boek het liefst lekker in mijn bed. Heerlijk een half uurtje lezen voor het slapen gaan. Ik geef de voorkeur aan een echt boek. Een boek moet je kunnen zien en vastpakken. Het staat ook mooi in mijn boekenkast. Ik heb trouwens 25 boeken van Jan Terlouw in mijn boekenkast staan en zet deze er graag tussen.

    /   Reply  / 
 16. Lenneke

  Ik lees een boek altijd voor het slapen gaan!
  Ik heb er best wel veel en ik ga ook bijna altijd naar de bibiotheek.
  Er is nog een plekje over in mijn boekenkast dus kom maar op!

    /   Reply  / 
 17. Ro

  Ik ben een echte boekenwurm.ik ben gek op de geur van nieuwe boeken, de geur van het net gedrukte papier,heerlijk!
  En dan neem ik mijn boek overal mee naar toe: in de trein,naar het werk voor in de pauze,naar het bos,of gewoon lekker thuis op de bank.
  Een boek neemt je mee in het verhaal, het is een fijne afleiding.
  Een E-book is niets voor mij, ik krijg al vierkante ogen na een 10 minuten naar het scherm kijken, en zeg nou zelf: dat leest toch helemaal niet “lekker”?!

    /   Reply  / 
 18. Mondolk

  Ik lees hetzelfde boek zowel als paperback als e-book op mijn e-reader en ook nog als uitgeprint op het werk bijvb. Vooral als het een dik boek is verkies ik de e-reader. Maar ‘s avonds laat in bed gewoon lekker het “echte” boek. De e-reader neem ik ook overal mee naar toe. In de bus, tram, winkelcentrum etc. Alleen 1 nadeel: veel alarmsystemen reageren op mijn e-reader dat is wel weer minder

    /   Reply  / 
 19. gerrie

  een boek heb ik graag in mijn hand en dan lekker bladeren, wegdromen met de hoofdrol spelers en in bad met heerlijk schuim
  dat noem ik even terug trekken en ontspannen uit de hectiek van het dagelijks leven.

    /   Reply  / 
 20. Betty

  Het gedrukte boek Ik blader graag en hou van de geur van boeken Tevens lees ik graag in bad En ik hou ontzettend van volle boekenkasten dus ik blijf boeken kopen

    /   Reply  / 
 21. Bella

  Een “ECHT” boek heeft voor mij nog steeds duidelijk de voorkeur. Gewoon, van normaal papier, lekker vast te houden, en ook die geur is onlosmakelijk met een papieren boek verbonden. Als ik ook de doos met oude jeugdboeken open, komen de herinneringen gelijk terug. (In die doos zit trouwens ook nog steeds “oorlogswinter” en “koning van Katoren” van Jan Terlouw) Ik hoop dan ook straks van dit boek van pa en dochter Terlouw te mogen genieten.

    /   Reply  / 
 22. Ann

  Ik hou van de normale, echte boeken. Als ik een boek lees, wil ik graag de letters op papier lezen, en niet op een digitaal scherm. Tevens vind ik de geur van boeken heerlijk & kan ik mij beter inleven als ik het boek ook daadwerkelijk kan vasthouden. Ook hou ik ervan om mijn boekenkast vol te zien met boeken. Kortom, echte boeken hebben een grote voorkeur bij mij!

    /   Reply  / 
 23. Jack Vermonden

  Nooit heb ik me kunnen verdiepen in het lezen tot een 5tal jaren geleden. Vanwege diverse operaties kon ik niet meer aan aktieve sportbeoefening doen en sinds die tijd is er voor mij een nieuwe wereld opengegaan. Ik verslind nu boeken zodat ze in de familie zelfs zeggen; wie had dat nu ooit kunnen denken dat hij zou gaan lezen. Het liefst lig ik lekker ontspannen in bed, voor het slapen gaan en dan lees ik vele bladzijden . Bij hele spannende boeken moet en zal ik het uitlezen. Voor mij voorlopig géén ebook. Geef mij maar lekker de gewone gedrukte boeken, die nog lekker naar papier en inkt ruiken!

    /   Reply  / 
 24. Yvon

  Ik heb geen E-reader, dus een eerlijk oordeel kan ik er niet over geven. Ik denk dat mijn voorkeur uitgaat naar een boek, anders had ik waarschijnlijk al een e-reader aangeschaft.

    /   Reply  / 
 25. Nita

  Ik lees graag in bed en dan gaat mijn voorkeur uit naar een echt boek.
  Op vakantie vind ik een ebook wel superhandig, dat scheelt gesjouw met echte boeken

    /   Reply  / 
 26. Marre

  Als kind al leesverslaafd en de laatste jaren is voor mij het toppunt van geluk een stapeltje boeken voor mijn verjaardag vragen en dan mij zo gelukkig voelen omdat deze boeken op mij wachten!
  Soms wil ik er niet aan beginnen omdat dan de stapel weg is en dat oneindig gelukkige gevoel!
  Ik lees overal,maar vooral in bed en ga dan heerlijk vroeg!
  Voor mij alleen maar echte boeken omdat die op een stapeltje kunnen,waar ik in kan bladeren en waar ik vaak naar kan kijken!

    /   Reply  / 
 27. dilara

  De E Reader ken ik niet, slechts van naam dus ik kan er geen goede mening over hebben. Een boek op papier vind ik heerlijk weglezen.

    /   Reply  / 
 28. Sandra Raino

  Lekker voor het slapen gaan….. een “echt” boek in mijn hand en wegdromen naar andere werelden…. een groter plezier kun je mij niet doen !!!

    /   Reply  / 
 29. Diny

  Het liefst neem ik een boek mee op vakantie,lekker aan het strand,dan kom ik echt tot rust

    /   Reply  / 
 30. dilara

  Lezen is voor mij lezen en zonder kan ik niet. Hoe, wat en waar doet er voor mij dus helemaal niet toe, of ik nu boeken meezeul of een schermpje….het maakt mij allemaal niks uit, ik ben wel wat gewend en erop berekend!

    /   Reply  / 
 31. Annelies

  Heerlijk op de bank, of lekker in de tuin. Ik lees het liefst ‘ouderwets’ een ‘gewoon’ boek.

    /   Reply  / 
 32. Mirjam

  Op vakantie is een e-reader wel heel fijn. Je kunt honderden boeken meenemen en het weegt bijna niks ;-)
  Thuis lees ik graag een gewoon boek. Een ouderwetse gevulde boekenkast met trap ziet er ook nog eens prachtig uit.

    /   Reply  / 
 33. jax

  Geef mij maar een gewoon boek,heerlijk in de hand, de geur het omslaan, je kan je er beter in verdiepen vind ik, ben al genoeg bezig op de laptop.

    /   Reply  / 
 34. Claudia Noordermeer

  Heerlijk in bad met thee en chocolade met een ‘echt’ boek omdat dat prettiger leest en en je dan echt iets vast heb

    /   Reply  / 
 35. Lien

  Ik lees een boek het liefst in het écht, als je begrijpt wat ik bedoel. Geen e-book dus, hoewel ik dat eigenlijk nog nooit geprobeerd heb. Ik zou het wel behoorlijk stoer vinden om met een e-reader in de trein te zitten en mijn boek te lezen, maar ik vrees dat ik dan het papier onder mijn vingers zou missen. Dat ruwe papier, met die glanzende, geurende drukinkt daarop! Een genot om telkens weer een blaadje om te slaan. En terwijl ik een boek lees wrijf ik constant over de voorkaft, omdat die zo zacht is. En als ik niet zit te wrijven, dan zit ik zeker te tokkelen met mijn vingertoppen. En als ik zit te tokkelen, dan betekent dat dat ik helemaal in trance zit, geconcentreerd in mijn boek en dat ik niet veel rondom mij zal horen. en het liefst lees ik buiten, met de fluitende vogeltjes om mij heen. Of in de veranda met de deur open!

    /   Reply  / 
 36. P.Bakker

  Ik lees het liefst een gedrukt boek omdat ik het prettig vind iets vast te houden en de bladzijden om te slaan. Ik lees een boek met mooi weer in de hangmat aan mijn balkon en met minder mooi weer in bed.

    /   Reply  / 
 37. Claudia de Kok

  Het liefst op een zonnig oord, op het strand onder een parasolletje met een verse ananas en heerlijk uitzicht op een zonsondergang

    /   Reply  / 
 38. Nency

  Ik lees het liefst buiten in de zon maar dat kan natuurlijk niet altijd. Dan maar op de bank met mijn benen onder m’n achterste.
  Geen mij maar het papieren boek. Lekker bladeren, het papier ruiken en weer doorgeven aan de volgende lezer of krijgen van een vorige lezer.

    /   Reply  / 
 39. Jacques

  .gewoon een gedrukt boek. Lekkert wegzwijmelen..
  Moet nog niet zo veel hebben van nieuwe mogelijkheden.
  Boek lekker in de hand, relaxen, wegleggen met bladwijzer, geen gedoe met e-reader opladen etc..
  Wellicht verandert dat in de toekomst, : We zullen zien..

    /   Reply  / 
 40. Wilmer Stegink

  Ik ben een groot voorstander van Ebooks.
  Omdat je ze altijd bij je kunt hebben, zoveel als je zelf wilt. En waardoor je de hele vakantie kunt lezen zonder dat je een grote tas met zware boeken mee hoeft te nemen.

    /   Reply  / 
 41. Chris

  Ik lees veel, en heb een enorme voorraad boeken…..maar nu ga ik verhuizen…naar een kleiner huis! Ik zeg: tijd voor de E Reader!

    /   Reply  / 
 42. Lisanne

  Het liefst lees ik een boek in mijn bed, lekker onder de dekens wegkruipen en genieten van een super verhaal!

    /   Reply  / 
 43. Kyrill

  De inkt heb ik nog nooit geroken, dus wat dat betreft kan een ebook net zo goed!

    /   Reply  / 
 44. Lenneke

  Ik hou persoonlijk meer van lezen in een gewoon boek!
  Dit vind ik beter dan achter zo’n schermpje zitten.
  Wel is het handig dat je een ebook handiger overal mee naartoe kan nemen. Hoewel een boek niet heel groot is.

    /   Reply  / 
 45. Gert Meijboom Auteur

  Bedankt voor jullie reacties. Er zijn uit alle reacties inmiddels drie gelukkigen getrokken. Uitgeverij Nieuw Amsterdam gaat deze drie mensen benaderen voor hun adresgegevens. Als dat gelukt is, maken we hier natuurlijk ook de drie winnaars bekend.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>