Samsung scoort met Galaxy-stuntje vanaf de Mount Everest

Wie stuurt er nu een twitterberichtje vanaf de Mount Everest? Niemand.
Want waarom zou je twitteren als je ook mobiel kunt bellen vanf de hoogste berg ter wereld? Ik heb vorig jaar tussen Everest-basecamp en de top van de berg – dichter bij het basecamp dan bij de top trouwens – mobiel gebeld met m’n dochter en haar een paar foto’s gestuurd.

Ik heb er geen moment aan gedacht om een tweet te versturen. Maar de marketingmensen van Samsung wel.


Ik was aan het genieten, indrukken opdoen, kijken, ademhalen, voelen. Maar Samsung stuurt Kenton Cool, coole naam trouwens, naar de top met de Galaxy S II en liet hem verslag doen via Twitter. De eerste tweet vanaf de top van de Mount Everest.
Ding-dong: wereldnieuws! Mooie stunt van Samsung. Maar ook wel een beetje over the top.

Want het is al een paar jaar mogelijk om vanaf de Mount Everest en omstreken te bellen, internetten, twitteren, enzovoorts. Het telefoongesprek van Kenton (zie het filmpje hieronder) zegt trouwens meer dan de tweet. Maar toch, de tweet was wereldnieuws. Zo maak je dus nieuws .

Lees ook:Surfen op de Mount Everest
Lees ook:Eindelijk ook GSM op het dak van de wereld
Lees ook:Mobiel bellen in Europa vanaf morgen goedkoper
Lees ook:Marco Borsato geeft de brui aan Twitter
Lees ook:Mobiel internet in het buitenland: shoppen voor je vakantie

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Samsung scoort met Galaxy-stuntje vanaf de Mount Everest

  1. Pingback: Welke super-smartphone: iPhone 4 of Samsung Galaxy S II | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>