WiSee: bewegingen detecteren met WiFi

Bewegingen detecteren zonder dat er een sensor of camera aan te pas komt. Dit kan met een systeem op basis van WiFi dat is ontwikkeld door informatici van de universiteit van Washington.

Dit meldt de Belgische site HLN op basis van berichtgeving van Wired.

Tot 94 procent nauwkeurig
Een WiFi-router herkent de gewijzigde elektromagnetische golven die terugkaatsen op het menselijke lichaam nadat een beweging werd gemaakt. Ook bewegingen in een andere kamer kunnen worden opgevangen en herkend. Bij andere herkenningstechnologie├źn zoals Kinect, zijn daarvoor wel camera’s nodig.

Het tot WiSee gedoopte herkent tot nu toe negen menselijke bewegingen, waaronder een duw- en draaibeweging met de hand. Het systeem herkent en classificeert bewegingen met een nauwkeurigheid van 94 procent.

Vanuit badkamer koffie zetten
WiSee zou kunnen worden om met eenvoudige bewegingen elektronische apparatuur te bedienen, bijvoorbeeld ‘s morgens vanuit de badkamer de gordijnen alvast openen en de espressomachine aanzetten.

Lees ook:Microsoft vraagt patent op adware
Lees ook:Input-output-generatie (filmpje)
Lees ook:Reclame in games
Lees ook:Schoonmaken doe je met je smartphone | Schoonmaak app
Lees ook:Wat seks? Liever m’n iPhone!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>