Actie voor vrijheid van meningsuiting WikiLeaks

Duitse media roepen op te stoppen met de criminalisering van WikiLeaks. Ze eisen dat WikiLeaks met rust wordt gelaten.
Volgens de initiatiefnemers, de Duitse dagbladen Tageszeitung (taz), Frankfurter Rundschau en Der Tagesspiegel, het weekblad Der Freitag en cultuurmagazine Perlentaucher, is het internet een nieuwe vorm van informatievoorziening en verdienen websites dezelfde rechten als kranten en tijdschriften.

Sinds WikiLeaks geheime berichten van Amerikaanse ambassades publiceerde staan zowel de website als de oprichters onder grote druk. Volgens de media die de oproep ondersteunen zien de Verenigde Staten de WikiLeaks-medewerkers als terroristen.

Volgens de initiatiefnemers beperkt de vrijheid van meningsuiting zich niet tot media als kranten en televisie. Internet is volgens hen een nieuwe vorm van informatieverspreiding. Het moet dan ook dezelfde bescherming genieten als de oude media.

De media die de oproep steunen vinden dat de journalistiek niet alleen het recht maar ook de plicht heeft om de staat te controleren en helderheid te verschaffen over de handel en wandel van regeringen.

Lees ook:Canada roept op tot moord op WikiLeaks-oprichter
Lees ook:CBS trapt open deur in: mediagebruik via internet ten koste van traditionele media
Lees ook:Geert Wilders’ vrijheid van meningsuiting
Lees ook:KOFFIEDIK 2008: Vrijheid van meningsuiting onder druk
Lees ook:Grote klopjacht op WikiLeaks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>