The Guardian verruilt inkt voor Twitter en YouTube op zijn kop: 1 april zit er weer op

Zo, 1 april 2009 zit er weer op. Werd je niet door familie, vrienden of collega’s op de hak genomen, dan is de kans groot dat je er achter je computer alsnog werd ingeluisd. Aan het begin van een nieuwe dag is het tijd om de balans op te maken: wie verzon de beste 1 april-grap?

Allereerst was daar natuurlijk YouTube, dat de gebruiker een ‘nieuwe weergavebelevenis‘ voorschotelt. Gratis en voor niets werden we voorzien van drie tips om de video’s beter te kunnen bekijken: ‘draai je beeldscherm ondersteboven’, ‘kantel je hoofd opzij’ of ‘verhuis naar Australië’, zo luidde het devies. Inderdaad, de vertrouwde website stond letterlijk op z’n kop in het kader van Aprils Fools’ Day.

Verder zagen we de plotselinge ontluikende liefde tussen de entertainment-industrie (Warner Bros.) en de beruchte torrentsite The Pirate Bay. We waren getuige van een opmerkelijke carrièrestap van de band Nine Inch Nails richting de slicke beats van producer Timbaland en betaalde downloads in Windows Media-formaat. Huizenboer Jaap.nl kondigde met droge ogen de ‘Ri Ra Recessie‘-week aan: 20% korting op alle koopwoningen. Weblog GeenStijl zaaide verwarring met een ‘reverse psychology‘-grap.

Een tikje ongeloofwaardig, maar qua actualiteit en hilariteit toch de onbetwiste winnaar van 2009: de prestigieuze Britse krant The Guardian zou na 188 jaar drukpers haar nieuws voortaan exclusief via Twitter gaan verspreiden. Check een paar quotes uit het archief van The Guardian, dat met terugwerkende kracht zou worden ‘vertwitterd’:

- “1832 Reform Act gives voting rights to one in five adult males yay!!!”
- “OMG Hitler invades Poland, allies declare war see tinyurl.com/b5x6e for more”
- “JFK assassin8d @ Dallas, def. heard second gunshot from grassy knoll WTF?”

Lees ook:Wrede grap zorgt voor epilepsie-aanvallen
Lees ook:Korting op 25 games en apps | New Year’s App Blowout
Lees ook:Manon Thomas is back – de naaktfoto’s
Lees ook:Leuke campagne voor Baardmans
Lees ook:Nieuwe Media dipsaus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>