Onderzoek: internetten op het werk goed voor concentratie

De volgende keer dat je baas je ‘betrapt’ op ongeoorloofd internetgebruik tijdens je werk, kun je hem deze onderzoeksresultaten onder de neus duwen: af en toe een filmpje kijken op YouTube, je Facebook-status updaten of een dvd’tje bestellen via een webwinkel zorgt juist voor een hogere productiviteit op de momenten dat je w√©l aan het werk bent.

Daarbij geldt uiteraard de voorwaarde dat je niet meer dan twintig procent van je totale werktijd op internet zit. Die grens in acht genomen, zo zegt de Australische onderzoeker Brent Coker, is een korte internetpauze voor privédoeleinden juist concentratieverhogend.

Volgens Coker spenderen bedrijven miljoenen om hun werknemers de toegang tot websites als YouTube en Facebook te ontzeggen, met het argument dat dit slecht zou zijn voor de productiviteit. Dit argument gaat echter alleen op bij werknemers met een internetverslaving: zo’n 14 % van de Australische internetgebruikers, aldus Coker.

(Foto: via)

Lees ook:Crowdsourcing
Lees ook:Buma/Stemra: geen probleem met muziekvideo’s op YouTube
Lees ook:Werkgevers houden niet van internet
Lees ook:Online shopping: de stand van zaken wereldwijd (Infografiek)
Lees ook:iPhone vergiftigt Chinese werknemers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>