Filmmakers vuurwerk halen video’s offline

Kort nadat de Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers gisteren een kaart van Nederland online zette met links naar video’s op YouTube hebben al 13 filmmakers hun filmpje verwijderd.

In totaal staan er op de kaart 120 video waarop explosies van vuurwerkbommen te zien zijn.

De tascforce vraag de makers of degene die ze online heeft gezet zich te melden. Ook hoopt de politie met de kaart dat de filmmakers herkend worden zodat ze opgespoord kunnen worden.

Filmmakers vervolgd
De Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers is een samenwerking van de politie en VeiligheidNL (voorheen Consument en Veiligheid). Sinds de start in 2012 zijn er al ettelijke honderden internetfilmpjes van vuurwerkexplosies opgespoord. Aan de makers wordt gevraagd ze van internet te halen. Vaak gebeurde dat ook.

Als iemand een filmpje van internet heeft gehaald, is daarmee de kous niet af. In sommige gevallen wordt alsnog geprobeerd makers van bommen te vervolgen.

YouTube weigert dergelijke video’s te verwijderen. Vandaar dat de tascforce voor deze weg heeft gekozen, aldus Cees Meijer van VeiligheidNL tegen BN Destem.

Lees ook:Meldpunt vuurwerk vaker offline dan online
Lees ook:‘Hi’ zeggen leidt tot politie-intimidatie (video)
Lees ook:Politie zet overvallen direct op YouTube
Lees ook:Politie grijpt fietsendieven bij de lurven via Hyves en YouTube
Lees ook:Politie wist filmpje arrestatie DJ Flexican (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>