Centenveilingensite: de eerste echt transparante van start

logo-mrveiling

Deze week is de eerste centenveilingenwebsite die écht transparant is gelanceerd: MrVeiling.nl. Bij MrVeiling.nl kunnen gebruikers makkelijk en snel contact opnemen, zelfs telefonisch. Daarnaast worden ze duidelijk geïnformeerd over de voorwaarden van het veilen en lopen ze niet tegen onverwachte kosten aan. Dit maakt MrVeiling.nl uniek in zijn soort.

Bieden met punten

MrVeiling is een zogenoemde centenveilingenwebsite. Dat houdt in dat consumenten kunnen bieden op allerlei producten. Om te kunnen bieden moeten ze biedpunten aanschaffen. Per bod gaat de prijs 1 cent omhoog, wat de naam centenveiling verklaard. MrVeiling koopt met de inkomsten van deze biedpunten de nieuwste producten en gadgets in. Soms worden producten voor maar enkele euro’s geveild.

Weinig transparantie in de markt

De start-up lijkt de eerste echt transparante centenveiling van Nederland te zijn. “Hoewel het concept van centenveilingen interessant is voor consumenten, bleek de markt gedomineerd te worden door partijen die weinig transparant zijn over hun doen en laten“, vertelt oprichter Bram van der Veer. “Het is niet duidelijk waar andere centenveilingensites gevestigd zijn, wie er achter de website zitten en wat de onvermijdelijke kosten zijn”.

Geen contactgegevens bekend

Zo kwam Bram van der Veer op het idee om zelf een centenveilingwebsite te starten. Maar dan één die wél transparant is. Uit eigen onderzoek blijkt dat 80% van de centenveilingsites uitsluitend een contactformulier toont zonder adres of telefoonnummer. “Op MrVeiling.nl is wél te zien wie wij zijn, waar we ons bevinden, wat ons verdienmodel is en of er verborgen kosten zijn.” Dat maakt MrVeiling een eerlijke en unieke centenveiling.

Bekijk MrVeiling.nl

Geen reacties // Reageer