Nigeria toch op Mandriva Linux?

Als ze Windows krijgen, zal het lachten ze snel vergaan.De kogel is nog niet door de kerk in Nigeria. De Nigeriaanse overheid is niet ongevoelig voor de argumenten van Mandriva om toch vooral (Mandriva) Linux te gebruiken op de 17.000 laptops die de Nigeriaanse overheid heeft aangeschaft.

Natuurlijk hebben zowel Mandriva als Microsoft grote belangen op het Afrikaanse continent. Het gaat Mandriva niet om de centen voor de laptops, want die zijn al binnen. Het gaat Microsoft ook niet om de centen voor Windows, want dat zal (vermoedelijk) gratis worden verschaft. Het gaat om de toegang tot de Afrikaanse landen die zich momenteel snel ontwikkelen.

De belangen van Nigeria zelf komen in alle pogingen van de softwarehuizen niet echt ter sprake. Hoewel Mandriva Linux in alle opzichten technisch beter is dan Windows, biedt Windows nog steeds meer aansluiting voor Nigeria op de Westerse wereld. Linux is nog steeds geen gebruikersplatform, laat staan een platform waar onderwijs en overheden zich van bedienen.

 

Lees ook:Windows verovert derde wereld
Lees ook:Ondankbare honden in Nigeria
Lees ook:Microsoft zoekt haar gelijk
Lees ook:Ook Dell gaat vreemd van Microsoft
Lees ook:Lief Linux-dagboek… Mandriva, Ubuntu of Kubuntu?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>