Horrorposter Sint mag, gratis kaartjes voor de ouders Dick?

poster_sinterklaasDe posters van de horrorfilm Sint van Dick Maas mogen blijven hangen. De Reclame Code Commissie (RCC) heeft een klacht over de posters afgewezen.

Op de poster is een donker silhouet te zien van een griezelige Sinterklaas. Ruim 2000 ouders klaagden dat de poster voor kinderen traumatisch zou zijn. Ook zou regisseur Dick Maas geen respect hebben voor de tradities van het kinderfeest.

Sint is een komische horrorfilm waarin de goedheiligman wordt geportretteerd als een bloeddorstige maniak die met veel plezier kinderen een kopje kleiner maakt. De klagers achten de reclame-uitingen voor deze film niet geschikt voor jonge kinderen.

De RCC vindt het niet aannemelijk dat kinderen door de poster angstig zullen worden of dat ze er nachtmerries van zullen krijgen. ‘De details op de poster zoals de staf, het hoofd van het paard en de gedeeltelijk rode letters van het woord ‘Sint’ zullen, naar het oordeel van de Commissie, door kinderen niet met horror in verband worden gebracht of als eng worden ervaren.’

Als dank voor de extra publiciteit krijgen alle klagende ouders toch wel een gratis bioscoopkaartje, Dick?

Lees ook:Sinterklaas-thriller van Dick Maas choqueert ouders
Lees ook:Sociale media gebruikt bij voorlichting over leerplicht
Lees ook:Amsterdamse zedenzaak trending topic op twitter: twitterverbod in rechtzaal
Lees ook:Acht op de tien peuters surft dagelijks online
Lees ook:Twitter-commentaar over Songfestival van Cornald Maas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>