Einde HD-DVD

hd-dvdToshiba heeft aangekondigd de stekker uit HD-DVD te trekken. Daarmee gaat een goed HD-medium verloren door belangenpolitiek van de grote mediaverspreiders. Natuurlijk is dit besluit geen verrassing, de afgelopen maanden stapten vele mediaverspreiders, filmmaatschappijen, grote winkelketens in de V.S. en game-huizen over op Blu-Ray. Dus toch nog eens in de technische bronnen gezocht naar de voordelen van Blu-Ray op HD-DVD. Mmmm….

… niets. Er is geen voordeel van Blu-Ray op HD-DVD. Wel een nadeel, namelijk dat het kopiëren van een Blu-Ray'tje veel moeilijker is dan van een HD'tje. En dat is dus de reden voor de mediamagnaten om voor Blu-Ray te kiezen.

HD was dus eigenlijk te goed. In dit kader wordt niet ten ontrechte vaak verwezen naar dezelfde gang van zaken rond VHS, Betamax en V2000. Het was niet de superieure kwaliteit van Betamax die won, maar de vriendjespolitiek van VHS.

Lees ook:Blu-ray wint van hd-dvd
Lees ook:Windows Vista kopieert traaaaaaag
Lees ook:Dinges voorspelt einde SMS-tijdperk
Lees ook:Checken Timeline Facebook en Twitter moeilijker te weerstaan dan drank en sigaretten
Lees ook:YouTube zet video’s in HD om naar 3D

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Einde HD-DVD

  1. Victor

    Aardig artikel, leuke link! Bedankt Bullshit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>