Augmented reality app: foto’s in de krant gaan leven

Je richt je smartphone op een foto in de krant van koningin Beaxtrix en je krijgt op je mobieltje een filmje te zien van het bezoek van onze koningin aan de Duitse hoofdstad.

Je loopt in een shopping mall, richt je mobiel op de etalage van de Gamma en de laatste doe-het-zelf-snufjes verschijnen op het beeldscherm van je phone.

Het is binnenkort allemaal mogelijk met een app van het Engelse softwarebedrijf Autonomy en het begin van een nieuwe fase in de ontwikkeling van augmented reality.

Autonomy heeft een app voor de iPhone 4 ontwikkeld die onder andere foto’s in een krant kan herkennen en een bijbehorende video kan afspelen.

De app, Aurasma genaamd, maakt gebruikt van IDOL, een al eerder door Autonomy gebouwd software programma.

Het bedrijf gaat de techniek gratis beschikbaar stellen. Hierdoor kunnen geinteresseerde partijen de techniek toepassen en integreren in eigen apps.

De eerste toepassing is al in de maak: een augmented reality game ter publicitaire ondersteuning van een nieuwe film. De spelers jagen via het spel op virtuele objecten in een stad.

Om de eindeloze mogelijkheden van deze vorm van augmented reality te ondersteunen en ontwikkelen, werkt Autonomy samen met een groot aantal telecombedrijven.

Lees ook:Argon eerste augmented reality (AR) browser voor iPhone
Lees ook:Augmented reality-display gaat verder dan Google Glass (video)
Lees ook:Bunny’s in Playboy komen tot leven met Layer
Lees ook:Justin Bieber gebruikt nieuwe Google-bril als agenda (video)
Lees ook:RTL komt met gratis krant voor iPad

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Augmented reality app: foto’s in de krant gaan leven

  1. Gert Meijboom Auteur

    Ha Gijs, dank voor je reactie. Die Engelsen kunnen het ook al een tijdje. Maar ze gaan het nu grootscheeps commercieel in de markt zetten. Succes met Beyond Reality. En als je nieuws hebt, laat het ons weten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>