Apple Maps misser in iOS6

Het vervangen van de Google-kaarten in iOS6 door eigen Apple-kaarten is geen succes. Apple Maps in het afgelopen week gelanceerde iOS6 zit boordevol fouten.

Een rit naar station Amsterdam eindig bij naar station Amsterdam Zuid, ruim vijf kilometer verderop.

In het buitenland is het ook niet veel beter. Zo is in de 3D-versie Berlijn op Antartica te vinden en is de tweede stad van Zweden, Gothenburg, in zijn geheel verdwenen.

TomTom-kaarten
Apple heeft de kaarten op die van TomTom gebaseerd. Het bedrijf zegt tegenover de BBC niet verantwoordelijk te zijn voor de fouten: ‘Wij hebben vertrouwen in de kwaliteit van onze kaarten.’ De schuld zou bij Apple zelf liggen.

Die op zijn beurt prijs de nieuwe kaartensoftware aan als een van de grootste veranderingen in iOS 6. De nieuwe app staat zelfs bovenaan de lijst met veranderingen op de eigen website, bericht RTLZ.

Via Twitter en online fora laten veel iOS6 gebruikers hun ongenoegen blijken, meldt de Telegraaf.

App wordt steeds beter
‘We zijn constant bezig het te verbeteren’. zegt Apple in een reactie. ‘Doordat Maps een op de cloud gebaseerde oplossing is, wordt het beter naarmate meer mensen het gebruiken’, aldus een woordvoerder.

Op Tumbler is inmiddels een blog aangemaakt met de sarcastische naam: ‘The Amazing iOS 6 Maps’ waarin gebruikers screenshots plaatsen van missers. Hier is bijvoorbeeld te zien dat het gehele stadscentrum van Stratford-upon-Avon aangemerkt wordt als ziekenhuis en dat de Noorse stad Leknes te vinden is in de Noorse zee, geeft de Wakkere Krant als voorbeelden.

Lees ook:Google en NS komen met ov-planner
Lees ook:Google+ rolt nieuwe lay-out uit (video’s)
Lees ook:Haarlem heeft zaterdag tweede officiële Apple Store
Lees ook:Google van deur tot deur
Lees ook:DirectX 10: nieuw OS-platform

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Apple Maps misser in iOS6

 1. Bastiaan

  Heb het zelf op me iphone 4s en verwachten er al niet te veel van, omdat ze in vergelijking met Google natuurlijk jaren achter lopen.

    /   Reply  / 
 2. Zakelijk iphone 5

  @Bastiaan, Helemaal mee eens Bastiaan! Mensen kiezen bij een Apple product voor kwaliteit. Het is daarom ook echt een misstap geweest om de maps-versie van Apple in deze huidige staat nu al in te voeren.

  Er is nog een veel te grote achterstand(Niet op het eerste oog zichtbaar btw)!

    /   Reply  / 
 3. Liesbeth

  @Zakelijk iphone 5, Helemaal gelijk, ze hadden dit beter eerst nog kunnen verbeteren voordat ze hiermee de markt op gingen. Misschien dat ze dit gedaan hebben uit kostenbesparing. Overigens kan ik me niet voorstellen dat dat nodig is bij het winstgevendste bedrijf ooit!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>