De professionele zwager: Hulp op afstand

Veel professionele hulpverleners werken met andere software dan Hulp op afstand die standaard in Windows zit. De reden daarvoor is vooral van technische aard. Hulp op afstand maakt gebruik van communicatiemethoden die vaak niet door de beveiliging van een bedrijfsnetwerk of zelfs van bepaalde internetmodems heen komen. Hulp op afstand werkt dus niet als een computer goed beveiligd is. Problemen met Windows zorgen er bovendien vaak voor dat juist programma’s als Hulp op afstand niet correct functioneren.

Vandaar dat veel computerhulpverleners kiezen voor andere programma’s. U kunt op de website van Vistadokter.nl (ook voor Windows XP!) een klein programmaatje downloaden naar uw computer, waarmee u de computerdokter in enkele muisklikken toegang tot uw computer verschaft. Dit is een veilige methode, want u ziet precies wat er gebeurt en u kunt op elk moment op de noodknop drukken, zodat u weer de besturing over uw computer hebt.

 

 

Hulp van Vistadokter.nl

Vistadokter.nl is een van de online-hulpverleners in Nederland die u via de telefoon en via internet snel en adequaat kunnen helpen met computervragen of -problemen. Daarvoor gebruikt Vistadokter een klein programma met de naam NetViewer. Dit programma kunt u in enkele muisklikken naar uw computer downloaden en aanzetten. Daarna geeft u de hulplijn van Vistadokter de mogelijkheid om met u mee te kijken of om de besturing van uw computer over te nemen.

1. Open Internet Explorer via het startmenu van Windows.

2. Surf naar: www.vistadokter.nl.

3. Klik in de website van Vistadokter.nl op de hyperlink Download de NetViewer client.

U gaat nu een klein programma downloaden naar uw computer. Het venster Opslaan als vraagt waar het programma moet worden opgeslagen.

4.  Zorg dat het bestand wordt opgeslagen op uw bureaublad.

5.   Klik tot slot in het sluitvak om de internetbrowser te sluiten.

Op uw bureaublad ligt nu het pictogram nvClient.

6.  Dubbelklik op nvClient om het programma op te starten.

7.   Klik als dit wordt gevraagd in de beveiligingswaarschuwing van Windows op de knop Uitvoeren.

Het volgende wat verschijnt is het venster Netviewer Klanten login.

De dokter bellen

Nu de software klaar is voor gebruik, is het tijd om de hulplijn te bellen. Van de hulpverlener krijgt u telefonisch een nummer van zes cijfers.

1.   Typ het nummer dat u krijgt van de hulplijn in het venster van Netviewer Klanten login.

2.  Klik op de knop OK.

Een klein venster vraagt om toestemming. U kunt die toestemming op elk gewenste moment weer intrekken. U blijft dus baas over uw eigen computer.

3. Klik op de knop Yes.

Aan de rechterzijde van het scherm verschijnt een nieuw klein venster waarmee u de verbinding met de hulplijn regelt.

4.  Klik in het venster op het knopje On.

Vanaf nu gaat uw computer een schijnbaar eigen leven leiden. De hulpverlener aan de andere kant van de lijn beweegt zijn of haar muis over uw beeldscherm. Blijf dus van uw eigen muis af om het de hulpverlener niet al te moeilijk te maken. Intussen kunt u telefonisch vragen stellen.

Wilt u de besturing over uw computer weer terugnemen, druk dan op toets F12. Vervolgens kunt u het venstertje sluiten en daarmee de verbinding verbreken.

5.  Druk op de toets F12.

6.  Klik dan op het knopje Exit.

De sessie met uw hulpverlener is beëindigd als dit venster verschijnt.

7.   Klik op OK om het venster te sluiten.

Met het sluiten van het venster is ook het programma Netviewer afgesloten. U kunt het programma op uw bureaublad laten liggen, zodat u later eenvoudig weer contact kunt zoeken met Vistadokter.nl.

(Dit artikel is ontleend aan het boek Windows Vista voor Senioren, uitgegeven door A.W. Bruna Nieuwe Media, ISBN: 978 9022 95773 8, auteur: Victor G.B. Peters – http://www.awbruna.nl)

Lees ook:Hulp nodig met de computer? Bel niet uw zwager!
Lees ook:Windows Systeemherstel: kiezelsteentjes voor de terugweg
Lees ook:Virtuele dvd’s, handig voor gamers
Lees ook:PostIt voor Windows
Lees ook:Nieuwe tool voor foto-freaks: Flickr Uploader

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>