Obama benoemt eerste Chief Information Officer (CIO)

President Barack Obama heeft vorige week Amerika’s eerste CIO (Chief Information Officer) benoemd. De 34-jarige Vivek Kundra heeft als opdracht te onderzoeken hoe IT als middel kan worden ingezet om de democratie te versterken. Kundra was tot op heden actief als CTO (Chief Technology Officer) in de staat Columbia, waar hij onder meer een AppsForDemocracy-prijsvraag bedacht, waar inzenders zelf app’s (toepassingen) konden maken om overheidsinformatie gemakkelijker bij burgers te krijgen.

“Ik heb hem [Vivek Kundra, red.] de opdracht meegegeven ervoor te zorgen dat we de geest van Amerikaanse innovatie en de kracht van technologie gebruiken om de kosten van overheidsoperaties te drukken en de prestaties te verhogen. Als CIO is hij de aangewezen persoon om onze regering op de meest veilige, open en efficiente manier te laten opereren”, aldus Obama.

Kundra krijgt ook nog gezelschap van een ‘gewone’ CTO, die meer over de grote lijnen van het technologie-beleid zal gaan. Volgens Digitaal Bestuur heeft de regering Obama recent advies ingewonnen over het gebruik van open source-software door de Amerikaanse overheid om kosten te besparen.

(Cartoon: via)

Lees ook:Barack Obama wil Google-baas als minister van Handel
Lees ook:Obama richt zich op de happy few
Lees ook:Barack Obama nu al winnaar: met sociale media
Lees ook:CyberWar tussen WikiLeaks en Amerikaanse overheid
Lees ook:Toespraak president Obama over dood Bin Laden op YouTube

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>